کد خبر: ۸۴۶۶۲
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۶
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: مرز نقطه مثبتی برای انجام تبادلات مرزی است و ما توانسته‌ایم ۱۸ درصد صادرات را از مبادی مرزی استان افزایش دهیم که البته جای کار بیشتری دارد.

تاکید استاندار بر استفاده بهینه از مرزهای سیستان و بلوچستان

به گزارش آرانیوز- حسین مدرس خیابانی در کارگروه ویژه مرز و شورای ساماندهی مبادلات مرزی سیستان و بلوچستان افزود: اقتصاد مرزی و استفاده از ظرفیت مرزها یک امتیاز اقتصادی به روز است و مرز از جنس موضوعات نَقدِ این استان بوده که می‌توانیم از آن استفاده کنیم.

استاندار گفت: با تلاش همه نیروهای متولی تامین نظم و امنیت در ایام نوروز، بهترین شرایط امنیتی در استان رقم خورد که جای قدردانی دارد.

وی ادامه داد: ما رتبه سی‌ام در حوزه آمار تصادفات را در کشور دارا هستیم که به نسبت سایر استان‌ها در جایگاه خیلی خوبی قرار داریم که با تلاش کارکنان پلیس راه و نیروی انتظامی و سایر دستگاه‌های متولی توانسته‌ایم کمترین آمار تصادفات را به سیستان و بلوچستان اختصاص دهیم این در حالیست که به دلیل عدم وجود بزرگراه و جاده‌های یک‌طرفه، شدت تصادفات استان بسیار زیاد و از نوع رخ به رخ بوده که همین موضوع باعث شده بالاترین میزان تصادفات منجر به فوت را نیز داشته باشیم.

وی بیان کرد: جا دارد از کارکنان گمرک و فرمانداران شهرستان‌های مرزی بابت همکاری که در این زمینه داشتند تشکر کنیم چراکه در هر زمان که ما خواستیم اقدام مرتبط را انجام دادند.

مدرس خیابانی ادامه داد: باید به دنبال بخش خصوصی برویم و مدل تامین مالی را در بازارچه های مرزی به این بخش اختصاص دهیم .

وی با اشاره به اینکه زائران اربعین حسینی از مرز ریمدان سیستان و بلوچستان عبور می کنند تصریح کرد: اولین خیمه‌گاه پذیرایی از زائران اربعین حسینی این استان است.

استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد: سایبان، پارکینگ خودرو و سرویس های بهداشتی و امکانات رفاهی برای زائران اربعین حسینی مهیا شود تا زوار اربعین حسینی دچار مشکل نشوند.

وی بیان کرد: ۱۳۰ میلیارد تومان برای بازارچه‌های مرزی از محل اعتبارات سفر رییس جمهور به سیستان و بلوچستان جهت ساخت زیرساخت‌های بازارچه‌ها اختصاص داده شده است.

مدرس خیابانی ادامه داد: برای اولین بار در تاریخ ایران و پاکستان، بازارچه مشترک مرزی مورد توافق ۲ کشور قرار گرفته و در حال آماده شدن است تا مرزنشینان از آن بهره ببرند.

وی با بیان اینکه کد گمرکی اختصاصی به مرز ریمدان داده شده است؛ افزود: اداره‌کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای و گمرکات استان طی نامه‌ای به گمرک ایران اعلام کنند که زیرساخت‌های لازم برای فعالیت‌های مرزی فراهم است تا مجوز ترانزیت از طرف گمرک کشور برای مرز ریمدان صادر شود.

استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: چنانچه زمین هایی که برای ساخت پایانه‌های تخصصی سوخت و شیلات در نظر گرفته شده قابل واگذاری نیست، جابجا و زمین مناسب جایگزین آن شود.

وی با تاکید بر اینکه واردات دام از محل بازارچه ها و معابر مرزی امکانپذیر است؛ خاطرنشان کرد: واردات دام سنگین و سبک از مرزهای استان می‌تواند تاثیر زیادی در تنظیم بازار گوشت کشور داشته باشد.

مدرس خیابانی بیان کرد: در حوزه زیرساخت واردات دام در بازارچه‌های مرزی زیرساخت لازم برای تولید گوشت از بازارچه‌ها آماده است و هم مراکز پرواربندی و  کشتارگاه‌ها آمادگی لازم را دارند و از نظر موارد بهداشتی در حوزه واردات دام از برترین استان‌های کشور هستیم.

وی تصریح کرد: در تلاشیم با رونق واردات دام مواردی چون پرواربندی کشتار و بسته بندی در سیستان و بلوچستان انجام شده تا ایجاد ۲۰ هزار شغل محقق شود.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اهمیت مرز میرجاوه بیان کرد: در بازارچه‌ها مرزی بویژه بازارچه میرجاوه فعالیت پیله وران نسبت به مبادلات موضوع ماده ۱۱۶ گمرک اولویت داشته باشد.

وی تصریح کرد: در بحث تبادلات تجاری ارزی هر مرزی که تبادلات تجاری بیشتری را انجام دهد سهمیه ارزی بیشتری را می‌تواند دریافت کند.

مدرس خیابانی ادامه داد: در بحث سالن مسافری پایانه مرزی میرجاوه این سالن آمادگی لازم را دارد تا میزبان زائران اربعین حسینی باشد.

محمدعلی نیکبخت مدیرکل جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: زیرساخت لازم برای تولید ۱۰۰ هزار تن گوشت در استان را داریم و می توانیم در یک برنامه چهار ساله به این میزان تولید در سطح استان برسیم که این امر برای ۲۰ هزار نفر در سطح استان اشتغال ایجاد می‌کند.

انتهای پیام

برچسب ها: استانی-اقتصادی
نظرشما
پربازدیدها
آخرین اخبار