کد خبر: ۵۱۲۹۷
تاریخ انتشار: ۰۷ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۹
در سالی که گذشت گرچه استان فارس از برگزاری نمایشگاه کتاب محروم شد، اما با کسب عنوان پایتخت کتاب ایران گام‌های استوارتری برای برنامه‌های ادبی برداشت.

شیرازدرجایگاه ادبی درخشید/ پایتختی کتاب در بلاتکلیفی تالار مرکزی

 

سال گذشته استان فارس با وجود تغییر مدیریت‌های فرهنگی در مسیر دست یافتن به عنوان پایتخت کتاب ایران گام‌های مؤثری برداشت و توانست در رقابت با رقیبانی سرسخت بالاخره پس از چند دوره ناکامی این جایگاه را به دست آورد.

برای دست یافتن به این مهم، شیراز گام‌های بلندی برداشت و ضمن راه اندازی شبکه دوستداران کتاب در اصناف و مشاغل، برنامه‌های ادبی و فرهنگی متعددی برگزار کند.

اختصاص ۹۳۷ میلیارد ریال برای استان فارس در حوزه فرهنگی

در سال گذشته عقد تفاهم‌نامه با عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اختصاص ۹۳۷ میلیارد ریال برای استان فارس راهی گشود تا بتواند ضمن تکمیل و تخصیص ۱۷ کتابخانه، ۸ مجتمع فرهنگی و هنری و ۲ نگارخانه و یک سینما در حوزه فعالیت‌های رویدادی هم گام‌هایی بردارد.

این تفاهم نامه شامل چند بخش اصلی است که بخش اول حوزه‌های عمرانی را شامل می‌شود و ارزش آن ۶۹۱ میلیارد ریال است.

اما آنچه هنوز برای متولیان فرهنگی به واسطه این تفاهم‌نامه عملی نشده است، تکلیف تالار مرکزی شیراز است که همچنان به موضوعی لاینحل بدل شده و با توجه به بودجه ملی اختصاص یافته به آن مشخص نیست بالاخره چشم اهالی فرهنگ و هنر و مردم فرهنگشهر شیراز چه زمانی به افتتاح این پروژه ملی روشن خواهد شد.

ساخت تالار مرکزی به نقطه تسریع برسد

با اینکه در حوزه سینما ۲۲ میلیارد ریال، در بخش فرهنگی ۳۴ میلیارد ریال، در بخش فضاهای هنری ۴۵ میلیارد ریال، تجهیز کتابخانه های ۹۷ میلیارد ریال، در بخش مطبوعات بیش از ۱۰ میلیارد ریال، بیمه هنرمندان ۲۱ میلیارد ریال در تفاهم‌نامه فوق دیده شده است، اما با این حال به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، برخی از پروژه‌های معلق و یا فضایی که ایجاد نگرانی یا علامت سوال می‌کرد از جمله تالار مرکزی با صحبت‌هایی که شد مسیر خود را دارد پیدا می‌کند تا به نقطه تسریع برسد.

 

به هر روی استان فارس و شیراز در سالی که پشت سر گذاشت گرچه با تأخیر موفق به برگزاری جشنواره منطقه‌ای فیلم کوتاه و عکس سروناز و جشنواره ملی فیلم سینماادبیات توسط انجمن سینمای جوانان شد، اما آنچه بیش از همه در این مسیر نگاه‌ها را به خود معطوف ساخته آینده فضاهای فرهنگی و بخش‌های عمرانی به ویژه تالار مرکزی شیراز و پروژه‌های سینمایی شهرستان‌ها است که با کاهش بودجه ممکن است دستخوش تحولاتی شوند.

تحقق سالانه ۱۰۰ هزار تن تولید مبتنی بر بازیافت کاغذ

فارس در سال ۱۳۹۸ گامی بلند در تأمین استراتژیک‌ترین کالای فرهنگی هم برداشت و با افتتاح کارخانه زاگرس کاغذ پارس این نوید را داد که در تأمین کاغذ مورد نیاز کشور می‌تواند سالانه ۱۰۰ هزار تن تولید مبتنی بر بازیافت داشته باشد.

این در حالیست که شیراز در سال ۱۳۹۸ با وجود پردیس‌های سینمایی هنر شهر آفتاب و گلستان در زمینه مخاطب هنر هفتم چشم انداز روشنی پیش روی متولیان فرهنگی گذاشت، اما همچنان انتظارها برای مشخص شدن وضعیت سینماهای قدیمی این شهر برآورده نشده است و متأسفانه سال برای سینما بهمن به خوبی تمام نشد و این سینمای نوستالوژیک سرنوشتی ناخوش یافت.

نظرشما
پربازدیدها
آخرین اخبار