کد خبر: ۱۱۱۸۸۶
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۸
رییس منابع طبیعی و آبخیزداری بابل، بابلسر و فریدونکنار از برخورد با قاچاقچیان چوب خبر داد و گفت: ۲۸۶ نفر در ارتباط با قاچاق چوب در بابل دستگیر شدند.
۲۸۶ نفر در ارتباط با قاچاق چوب در بابل دستگیر شدند

به گزارش آرانیوز از بابل، حسین حسین پور؛ رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری بابل، بابلسر و فریدونکنار در جمع خبرنگاران افزود: سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری دو وظیفه اصلی در کنار سایر وظایف خود دارد که اولین وظیفه این سازمان حفاظت و دومین وظیفه احیا و توسعه فضای سبز است.

وی گفت: این سازمان در بخش حفاظت که شهرستان‌های بابل و بابلسر و فریدونکنار را پوشش می‌دهد با کمبود شدید نیرو و اعتبارات مواجه است  و همکاران ما در بخش حفاظت با توجه به همه کمبودها در راستای شناسایی و دستگیری افرادی که در کار قطع و قاچاق چوب آلات جنگلی هستند، در تلاش‌اند و در این راستا 286 نفر دستگیر و 173 خودرو حامل چوب آلات متوقف و اعمال قانون شدند.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری بابل، بابلسر و فریدونکنار با بیان اینکه ما در مواجه با تصرفات و تخریب اراضی ملی دو کار انجام می‌دهیم، افزود: بر اساس قانون تبصره ذیل ماده 55 قانون حفاظت وبهره برداری از جنگل‌ها و مراتع در صورتی که با ساخت و ساز و تصرفات جدید و غرس نهال جدید مواجه شویم، براساس این ماده قانونی اقدام می‌کنیم، در همین راستا 407 مورد از تجاوزات در 11 ماه گذشته با مساحت  73/53 هکتار از اراضی ملی و جنگلی از ید متصرفان خارج شد و 216 مورد بناهای غیرمجاز تخریب و جمع آوری شد.  

پورحسین خاطرنشان کرد: در اجرای احکام قضایی که از سنوات گذشته مانده بود 32 فقره اجرایی به مساحت 9/137 هکتار وجود داشت که در این 32 فقره 22 مورد بنای غیرمجاز بود و قلع و قمع شد.

وی افزود:در بخش احیای توسعه فضای سبز هم سازمان منابع طبیعی طرح زراعت چوب برای توسعه منابع سبز و کسب درآمد و اشتغال برای جوانان محلی و تامین چوب برای صنایع را در دستور کار داشت.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری بابل تاکید کرد: در شناسایی اراضی و اشخاصی که به کاشت صنوبر زودبازده مشغول هستند، اقدام کردیم و در این راستا توانستیم  136 هکتار از اراضی بابل و بابلسر و فریدونکنار که 80درصد مربوط به بابل است را با توزیع 130 هزار اصله نهال صنوبر رایگان جنگل‌کاری و نهال‌کاری کنیم؛ این چوب‌ها 7تا 8 ساله  برداشت می‌شوند که هم درآمدی برای این اشخاص و کمک به تامین چوب کشور می‌شود و هم با قاچاق چوب مقابله شده و قاچاق کاهش می‌یابد.

 پور حسین یاد آور شد: دومین کار سازمان در بخش احیا و توسعه کاشت نهال در جنگل‌هاست که برای جنگل‌کاری 145 هکتار عرصه جنگلی در بابل  با گونه های جنگلی برنامه ریزی شد و برای سواحل هم برای 100 هکتار جنگل‌کاری برنامه‌ریزی شده است که تاکنون 20 هکتار عرصه تحت کشت قرار گرفت .

وی افزود: در راستای منویات مقام معظم رهبری مبنی بر کاشت درخت، 30 هزار نهال برای مدارس و مراکز ورزشی و آبندان‌ها و شهرکهای صنعتی و ....توزیع و عرضه شد .

رئیس منابع طبیعی بابل، بابلسر و فریدوکنار گفت: در بخش ممیزی و حدنگاری اراضی ملی هم در دو سال گذشته 198 فقره سند تک برگ برای اراضی ملی دو شهرستان اخذ کردیم که در بین شهرستان‌های دیگر بی‌نظیر بوده و در تهیه و تصویب نقشه رفع تداخلات با همکاری جهاد کشاورزی در 50 اراضی بابل تهیه وشهرستان بابلسر و فریدونکنار تمام شده است .

این مسئول با اشاره به اینکه 70 درصد نقشه کاداستر هم تصویب شد، بیان کرد: کمربند حفاظتی به منظور مشخص کردن و حفاظت از مرز ملی و مستثنیات با اعتبار بالغ بر چهارمیلیارد ریال در بابلسر ایجاد شد و در آبخیزداری نیز برای جلوگیری از رانش و فرسایش دیوارهای رودخانه‌ها  به حجم 850 مترمکعب و با اعتبار بالغ بر 16میلیارد ریال طرحی اجرا کردیم که مشکل پنج ساله در منطقه بود.

وی ادامه داد: در بخش آموزش و ترویج هم 400 نفر همیار جذب کردیم و برگزاری چندین جلسه کلاس آموزشی برای حفظ جنگل‌ها و افزایش و ارتقای فرهنگ محیط زیستی در مدارس و دهیاری‌ها داشتیم .

پورحسین گفت: در بخش مرتع هم در شهرستان بابل 32 هزار هکتار مرتع داریم که 1432 نفر دامدار از این مراتع استفاده می‌کنند؛ برای 51 سامانه عرفی هم توانستیم طرح مرتع‌داری تهیه کنیم تا از مراتع استفاده بهینه و از دامداران نیز حمایت کنیم.

این مسئول با اشاره به اجرای طرح سلمان فارسی (خندق ) در جنگل‌های بابل یادآور شد: این طرح که بالای 6 کیلومتر در جنگل‌های بندپی و بابلکنار اجرایی شده است برای جلوگیری از قاچاق درختان و جلوگیری از عبور و مرور خودروهای قاچاق کنندگان چوب است .

رئیس منابع طبیعی بابل، بابلسر و فریدونکنار با تاکید بر اینکه ما در این اداره با کمبود نیرو مواجه هستیم، گفت: میانگین سازمانی ما  برای هر 1000 هکتار اراضی جنگلی باید یک مامور حفاظتی باشد، در حالی که در شهرستان بابل برای چهار هزار هکتار یک نیروی حفاظتی داریم و این نیروها کمتر از 10 میلیون حقوق دریافت می‌کنند.

وی درنهایت از مردم خواست هر گونه قطع درخت و تجاوز را به منابع طبیعی با سامانه 1504 و 139 اطلاع دهند.

 
نظرشما
پربازدیدها
آخرین اخبار