کد خبر: ۱۱۰۰۰۷
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۷
دشمن با برنامه ها و ترفندهای رسانه‌ای قصد کاهش مشارکت مردم در انتخابات را دارد، اما این مردم هستند که با آگاهی بالا و به دنبال آن حضور موثر، قدرت کاذب دشمن را تضعیف می‌کنند.

آگاهی بالای مردم نسبت به لزوم مشارکت حداکثری در انتخابات/امروز جنگ دشمن با نظام،‌ جنگ رسانه است

خبرگزاری آرانیوز استان‌ها-حانیه مرادی‌فر: از زمان شکل‌گیری انقلاب اسلامی دشمنان این انقلاب در شکل‌های گوناگون و با هر سلاح ممکن علیه این نظام اقدام کردند، آنها در این راه از ابزار مختلف و حتی خود مردم علیه مردم استفاده کردند؛ امروز تنها جنگ باقی‌مانده در عرصه کنونی جنگ های نرم فرهنگی و رسانه‌ای است؛ دشمن با استفاده از ابزار رسانه‌ و شبکه‌های اجتماعی در صدد تشویش و تخریب اذهان عمومی و تضعیف اعتماد مردم نسبت به نظام جمهوری اسلامی ایران است.

برای مقابله با دشمن باید استراتژی و راهبردهای دشمن را شناسایی کرده و در راستای تضعیف راهبردها اقدام کرد، جنگ نرم در حقیقت در پی تحریف اندیشه و تفکر جامعه هدف است تا حلقه‌های فکری و فرهنگی را سست کرده و با بمباران تبلیغاتی و سیاسی مردم را علیه نظام و یکدیگر تجهیز کند.

انتخابات همواره حلقه وصل مردم پس از ترفندهای گوناگون و شکست خورده دشمن است‌؛ دشمنان این نظام پس از حربه‌های فراوان تصور می‌کنند که قدرت ملی و ارتباط مردم با نظام را تضعیف کرده‌اند، اما پس از مدتی مردم با مشارکت بالا در فضایی همانند انتخابات که حلقه وصل میان آنهاست تصورات دشمن را قلع و قمع می‌کنند.

امروز پس از فتنه‌های فراوان و تلاش‌های ناکام دشمن در راستای تضعیف روابط ملت با نظام، در آستانه انتخابات هستیم. همچنان تصور کاذب اردوگاه دشمن نسبت به ملت ایران عدم مشارکت و ترویج بی‌اعتمادی نسبت به نظام جمهوری اسلامی ایران است؛ اما آگاهی مردم نسبت به این مسئله افزایش یافته و مردم بصیر ایران با مشارکت بالا در انتخابات حضور خواهند یافت.

به منظور آگاهی بیشتر از فضای انتخاباتی‌ و کیفیت مشارکت بالای مردم با تورج زینی‌وند، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه رازی کرمانشاه و استاد دانشگاه به گفت‌وگو پرداختیم.

مشارکت اهمیت بالاتری دارد یا نتیجه؟

مشارکت حداکثری مردم از همه مولفه‌های انتخاباتی مهم‌تر است، زیرا برای نظام یک اعتبار ملی و بین‌المللی بوده و به عنوان یک پشتوانه قوی برای نظام جمهوری اسلامی ایران و کاندیداهای انتخاباتی محسوب می‌شود، نتیجه هم مهم است، اما نتیجه‌ای اهمیت دارد که با رضایت و حضور بالای مردم همراه باشد. این نتیجه ممکن است برای یک حزب یا یک کاندیدای انتخاباتی مهم باشد، اما مشارکت حداکثری در راستای تقویت قدرت نظام از هر مسئله‌ای مهم‌تر است.

وجه تمایز میان مشارکت و نتیجه چیست؟

ابتدا باید ۲ کلمه را معنا کنیم که ببینیم مقصود ما از مشارکت و نتیجه چیست؛ منظور از مشارکت، مشارکتی است که قوی، آگاهانه و سالم و همراه با احترام به تضاراب آراء باشد.

برای حل مشارکت ناآگاهانه چه می‌توان کرد؟

یکی از مشکلاتی که گاهی در بحث مشارکت جامعه در عرصه انتخابات داریم عدم آگاهی در انتخاب کردن افراد و به تعبیری «مشارکت ناآگاهانه» است، گاهی افراد بر اساس ملاک‌های قومی و قبیله‌ای به افرادی در فرایند انتخابات رای می‌دهند و اغلب این تعصبات و تعلقات در مناطق زاگرس نشین شکل می‌گیرد. باید آگاهانه انتخاب کنیم و به دنبال انتخاب افراد اصلح باشیم، افرادی که مشکلات مردم را به درستی تشخیص می‌دهند، برای حل آنها تلاش می‌کنند و علاوه بر آن برای حل مشکل مردم برنامه عملیاتی، اجرایی و واقعی دارند.

منظور از «سالم بودن» فرایند انتخابات چیست؟

سالم بودن فضای انتخابات بدین معنا است که انتخابات طی یک فرایند سالم و بدون تضییع حقوق دیگران صورت گیرد، به عنوان مثال برخی کاندیداها شفافیت مالی ندارند و در سال‌های گذشته برای کسب آراء دیگران اقدام به خرید رای یا فعالیت‌هایی همچون توزیع شام و ناهار می‌کنند که این شیوه جدای از اینکه با شأن و منزلت مردم شریف استان ناسازگار است، بسیار ناصحیح بوده و اصولا چنین مشارکتی نیز مشارکت سالم نیست .شایسته است که دستگاه‌های اجرایی استان که مسئولیت نظارت بر سلامت انتخابات را دارند با افرادی که سلامت انتخابات را زیر سوال می‌برند برخورد جدی داشته باشند. انتخابات می تواند به نماد وحدت و وفاق و همچنین در صورت عدم رعایت ضوابط و مقررات به به یک تهدید و چالش تبدیل شود.

آگاهی مردم نسبت به شرایط جامعه به چه میزان است؟

با توجه به تحولات اخیر که در منطقه رخ داده است، بهترین پاسخ به تلاش های ناکام بین‌المللی علیه ایران، مشارکت مردم در انتخابات است، مردم غالبا در حوادث و ضرورت‌های جامعه از مسئولان و مدیران پیشگام‌تر بوده‌اند و برای حل مشکلات در شرایط بحرانی همانند زلزله و روزگار دفاع مقدس تمام تلاش خود را به کار گرفته‌اند.

با توجه به چنین سطحی از آگاهی امسال نیز مانند همیشه شاهد مشارکت حداکثری و موثر مردم خواهیم بود.

نقش مدیران و مسئولان دستگاه‌های اجرایی در بالا بردن مشارکت مردم چیست؟

نخستین موضوع پذیرش نقدها، نقص‌ها و مشکلات در دستگاه‌های اجرایی است، نقد پذیری و همراهی با مردم در خصوص کاستی‌های موجود به ویژه مسئله تورم، اشتغال، مسکن و ازدواج جوانان نیز بسیار مورد مهمی است.

نامزدهای انتخاباتی چه ویژگی‌هایی باید داشته باشند؟

جدای از صلاحیت‌های عمومی و اخلاقی، داشتن برنامه واقعی و عملیاتی برای حل مشکلات استان یک ضرورت اجتناب ناپذیر است. کاندیداها باید برای نواقص موجود استان برنامه اجرایی و عملیاتی داشته باشند، همچنین باید برنامه موجود را برای مردم تبیین کنند، زیرا این امر موجب اقناع، آگاهی و بصیرت مردم می‌شود. همچنین نباید برای مردم وعده ها و قول‌هایی در نظر گیرند که پس از انتخابات قابلیت اجرایی کردن آن‌را نداشته باشند، زیرا این امر موجب نومیدی، دلسردی و بی‌اعتمادی مردم خواهد شد.

نقد پذیری در چه حوزه‌ای قابلیت اجرا دارد؟

ارتباط نمایندگان کنونی مجلس شورای اسلامی با مردم و تبیین اقدامات و برنامه‌های اجرا شده در مجلس در خصوص استان کرمانشاه می‌تواند برای افزایش آگاهی مردم بسیار مفید باشد. نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سال‌های گذشته و در دوره اخیر فعالیت‌های بسیار خوبی در راستای تامین منافع مردم انجام داده‌اند که ممکن است پیوست رسانه‌ای نداشته و بسیاری از مردم از آن اطلاع نداشته باشند.

راهکار شفاف سازی برنامه کاندیداهای کنونی چیست؟

یکی از کارهای قابل اجرا برای نامزدهای کنونی انتخابات مجلس شورای اسلامی استفاده از ظرفیت فضاهای سیاسی و فرهنگی همانند دانشگاه‌ها به منظور تبیین برنامه‌های عملیاتی و اجرایی ایشان است. کاندیدای انتخاباتی با استفاده از چنین فضایی می‌تواند اهداف و برنامه‌های خود را به صورت شفاف و دقیق برای مردم تبیین و اطلاع رسانی کند.

اخلاق سیاسی تا چه میزان اهمیت دارد؟

اخلاق سیاسی، گمشده واقعی جهان سیاست است. یکی از مسائل بسیار مهم در فضای انتخابات رعایت همین اخلاق سیاسی است، ممکن است برخی از نامزدهای انتخاباتی در فضای مجلس شورای اسلامی یا هر فضای دیگر به دلایل گوناگون، اخلاق سیاسی را رعایت نکنند، این امر موجب دلسردی و دلزدگی مردم از فضای انتخابات می‌شود. نامزدهای انتخاباتی نباید به هر بهانه‌ای یکدیگر را تخریب کنند و باید بیشتر بر برنامه‌های خود تمرکز داشته باشند.

آیا اخلاق سیاسی اسلام و جهان غرب متفاوت است؟

اخلاق سیاسی که در اسلام وجود دارد با اخلاق سیاسی جهان غرب که متناسب با جغرافیای فرهنگی و در پرتو فرهنگ و نظریه‌های امثال ماکیاولی، نیچه و دیگران مطرح است و حتی ممکن است به اقتضای بافت و فضای فرهنگی و سیاسی خود آنان مفید باشد، تفاوت دارد، اخلاق سیاسی اسلام مطابق با صداقت، اخلاص، مودت، خدمت به مردم و رضایت خالق هستی بخش پایه‌گذاری شده است؛ به همین دلیل اخلاق در نظام سیاسی اسلام با اخلاق در نظام لیبرالیستی غرب تفاوت و تضاد دارد.

آیا ترفندهای سیاسی دشمن همچون اغتشاشات سال گذشته موجب کاهش مشارکت مردم می‌شود؟

پایه و اساس اغتشاشات سال گذشته چند مؤلفه بوده است، نخستین مسئله عدم فعالیت همه دستگاه‌ها در زمینه تبیین دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی ایران بوده است؛ در حقیقت ریشه بسیاری از مشکلات در سال گذشته، سوء مدیریت سال‌های گذشته و عدم آگاهی برخی مردم از عملکرد نظام در دهه‌های گذشته بود. یکی دیگر از اضلاع مهم اغتشاشات سال گذشته رسانه‌های غربی بودند، آنها به دنبال ایجاد تفرقه و تشویش اذهان عمومی و کشتن روحیه امید در میان مردم بودند. هر روزی که از اغتشاشات سال گذشته می‌گذرد آگاهی افراد ناآگاه نسبت به مسائل سیاسی جامعه بیشتر می‌شود. در انتخابات امسال نیز رسانه‌های معاند مدت‌ها است که شروع به بمباران و مسموم نمودن فضای سیاسی و رسانه‌ای کشور نموده‌اند، اما با توجه به آگاهی و بصیرت مردم فهیم و شریف استان نسبت به مسائل سیاسی داخلی و بین المللی قطعاً شاهد مشارکت بالای آنها در انتخابات خواهیم بود، زیرا قدرت تحلیل مردم نسبت به مسائل همچون گذشته بسیار افزایش یافته است. حضور در انتخابات حق مسلم مردم است و قطعاً بلوغ فکری، فرهنگی و سیاسی ایشان، آنان را نسبت به پیگیری این حقوق مصرتر خواهد نمود.

 

نظرشما
پربازدیدها