کد خبر: ۱۰۹۵۵۲
تاریخ انتشار: ۰۵ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۴
امام جمعه قم گفت: از آنجایی‌که نظام ما یک نظام مردم‌سالار است و این مردم هستند که مسئولان را انتخاب می‌کنند، باید سطح آگاهی مردم بالا برود و ارزش‌ها را بشناسند و به دنبال تحقق ارزش‌ها حرکت کنند و این از رسالت‌های اصلی نهضت سوادآموزی است.
سوق دادن مردم به سمت ارزش‌ها از رسالت‌های نهضت سوادآموزی است

به گزارش آرانیوز از قم، آیت‌الله سید محمد سعیدی در دیدار علیرضا عبدی، معاون وزیر آموزش‌ و پرورش و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی که پیش از ظهر امروز در سالن محراب حرم مطهر بانوی کرامت انجام شد، با بیان اینکه پایه‌های ارزشی یک نظام را بر اساس عملکردها و رویکردهایش می‌سنجند، اظهار داشت: هر نظام و نهضتی در ابتدا تبلیغات و شعارهایی دارد که خودش را با آن معرفی می‌کند، اما مهم این است که در عمل چقدر ملتزم به آن هستند.

 وی با تأکید بر اینکه نمی‌شود به‌مجرد اینکه کسی یک پرچم را برداشت، جذب او شد و زیر آن پرچم سینه زد، افزود: ما چند وقت دیگر انتخابات را پیش رو داریم و با شعارهایی مواجه خواهیم شد و باید بدانیم که برخی از شعارها به شخص افراد و برخی هم به جریانی که وابسته به آن هستند بستگی دارد، لذا باید عملکردها را در نظر داشته باشیم و صرف شعار جذب فرد یا گروهی نشویم.

تولیت حرم مطهر بانوی کرامت با اشاره به اینکه امام (ره) نیز از ابتدای نهضت و انقلاب اسلامی شعارهایی داشتند و ارزش‌هایی را برجسته کردند که نشان‌دهنده مردمی‌بودن و ماندگاری این نظام بود، گفت: از اقدامات اولیه امام خمینی (ره) تشکیل دو نهاد نهضت سوادآموزی و کمیته امداد بود تا به این وسیله جهل و فقر را در کشور از بین ببرند.

 وی وظیفه نهضت سوادآموزی را آگاهی‌بخشی به مردم و ارتقای فکر و فرهنگ مردم دانست و افزود: از آنجایی‌که نظام ما یک نظام مردم‌سالار است و این مردم هستند که مسئولان را انتخاب می‌کنند باید سطح آگاهی مردم بالا برود و ارزش‌ها را بشناسند و به دنبال تحقق ارزش‌ها حرکت کنند و این از رسالت‌های اصلی نهضت سوادآموزی است.

سعیدی با بیان اینکه در اسلام اگر تأیید مردم نباشد نظام دینی شکل نمی‌گیرد، تصریح کرد: مردم باید بدانند که چه نظام و نهضتی آنها را به سمت فراگیری ارزش‌ها سوق می‌دهد و چه نظام و نهضتی آنها را به سمت ضد ارزش‌ها فرا می‌خواند؛ بنابراین در ابتدای پیروزی انقلاب، خواست امام خمینی (ره) این بود که مردم همیشه در صحنه حضور داشته باشند و نظام کاری کند که با ارتقای سطح دانایی و بصیرت مردم آنها را به سمت ارزش‌ها سوق دهد.

تولیت حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه در صدر اسلام هم مسجد قبا برای کارهای ارزشی و فرهنگی و مسجد ضرار برای کارهای ضدارزشی و فتنه و شرارت تأسیس شد، گفت: برای حفظ ارزش‌ها مسجد ضرار باید با خاک یکسان شود و مسجد قبا همیشه پابرجا باشد و تقویت شود؛ بنابراین نهضت سوادآموزی که یادگار امام است و باهدف آگاهی‌بخشی و ارتقای سطح فکری و فرهنگی مردم تأسیس شده باید باقی بماند و آگاهی موردنیاز مردم را در هر زمان به آنها ارائه کند.

رشد باسوادی در ایران 2.5‌ برابر متوسط جهانی است

علی رضا عبدی در ادامه این دیدار بیان کرد: امام راحل در 7 دی‌ماه سال 58 دستور تأسیس نهضت سوادآموزی را دادند، این در شرایطی بود که انقلاب اسلامی تازه به پیروزی رسیده و کمتر از یک ماه از عمرش گذشته بود و این امر نشان از اهمیت علم و دانش در نگاه امام راحل دارد.

رئیس سازمان نهضت سواد آموزی، گفت: در ابتدای انقلاب نرخ رشد با سوادی در کشور 47 درصد باسواد بود که الان این آمار در گروه سنی 10 تا 49 سال، 98 درصد ملت ایران با سواد هستند.

وی بیان کرد: رشد سواد در جهان 18 درصد است و با تلاش های صورت گرفته میزان رشد باسوادی در کشور 2.5 برای رشد سواد در دنیا است.

عبدی با بیان اینکه نهضت سوادآموزی نیازمند باز تعریف سواد و توجه به آموزش همگانی است افزود: مفهوم سواد در دنیای امروز نسبت به گذشته تغییر کرده است و در این عرصه نیازمند باسوادی در عرصه های مختلف هستیم که به همین دلیل ضرورت دارد تا نهضت سوادآموزی با رویکرد جدید به فعالیت های خود ادامه دهد که این موضوع در برنامه هفتم دیده شده است.

معاون وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: در دولت سیزدهم باسوادی از 97 درصد به 98 درصد رسیده است که لازمه این امر تلاش و همت مضاعف همکاران ما بوده است.

 

 
نظرشما
پربازدیدها
آخرین اخبار