کد خبر: ۱۰۸۳۶۷
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۴۰۲ - ۰۸:۵۶
معاون وزیر صمت گفت: افزایش‌های بی‌رویه قیمت مواد اولیه صنعت کفش مورد تأیید وزارت صمت نیست و ما مکاتبات خود را با حوزه‌های نظارتی داشتیم تا واحدی نباشد که با عرضه کمتر بخواهد هزینه را برای تولیدکننده افزایش دهد.
معاون وزیر صمت: ثبات قیمت مواد اولیه صنعت کفش را پیگیری می‌‌کنیم

 به گزارش آرانیوز از قم، محمدمهدی برادران در افتتاحیه نخستین نمایشگاه تخصصی «مواد اولیه، ماشین‌آلات، تکنولوژی، چرم و صنایع وابسته صنعت کفش ایران ـ قم» که در محل نمایشگاه بین‌المللی استان قم برگزار شد، طی سخنانی اظهار کرد: صنعت کفش جدا از موضوع اشتغال‌زایی، از صنایعی است که بیشترین عمق تولید داخلی را دارد و تولید مواد اولیه داخلی این صنعت به بیش از 80 درصد رسیده است.

وی با بیان اینکه نمایشگاه تخصصی «مواد اولیه، ماشین‌آلات، تکنولوژی، چرم و صنایع وابسته صنعت کفش ایران ـ قم» با هدف کاهش نیازها برای واردات مواد اولیه برپا شده است، عنوان کرد: بیش از سه هزار مواد اولیه و ماشین‌آلات در فرآیند تولید کفش مؤثر هستند که در گذشته برای تأمین بیشتر این مواد وابسته بودیم، به‌عنوان نمونه در 33 سال گذشته ما واردکننده پلی‌یورتان بودیم، اما اکنون به صادرکننده تبدیل شده‌ایم.

معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: ما در صنعت کفش با کشورهای دیگر در رقابت هستیم و این رقابت از نظر مزیت قیمتی بسیار مهم است و اگر بتوانیم ماشین‌آلات جدیدتری را استفاده کنیم می‌توانیم به جایگاه مطلوب‌تری برسیم. 

وی از افتتاح ماشین‌های جدید در نمایشگاه تخصصی «مواد اولیه، ماشین‌آلات، تکنولوژی، چرم و صنایع وابسته صنعت کفش ایران ـ قم» که سرعت تولید کفش را تا سه برابر افزایش می‌دهد یاد کرد و گفت: انجمن کفش قم با برپایی نمایشگاه صنایع جانبی وابسته به کفش و نمایشگاه کفش، این استان را به قطب مهمی در حوزه کفش ماشینی تبدیل کرده است و اکنون به جایی رسیده که در سطح فراملی حرف برای گفتن دارد.

وی از برپایی 20 غرفه با حضور نمایندگان کشورهای دیگر در نمایشگاه «صنعت کفش ایران_قم» یاد کرد و گفت: از فعالان صنعت کفش 43 کشور نیز دعوت شده است تا در این نمایشگاه حضور یابند. در این نمایشگاه کارگاه‌های آموزشی مطلوبی هم برگزار می‌شود که برای صنعت کفش مفید است و در این راستا باید از مسئولان استان قم و انجمن کفش این استان تقدیر کرد.

وی ادامه داد: کفش، یکی از صنایعی است که محدودیت واردات در حوزه ماشین‌آلات برای آن درنظر گرفته نشده چراکه ماشین‌آلات جدید به بهره‌وری بیشتر، افزایش اشتغال و کاهش قیمت و رسیدن به مزیت رقابتی کمک می‌کند و با وجود محدودیت‌های ارزی برای صنعت کفش استثناء قائل شدیم تا نیاز صنعت کفش در اولویت قرار گیرد.

معاون وزیر صمت گفت: با تصمیم مشترک بانک مرکزی و وزارت صمت قرار شد ارز مورد نیاز این صنعت نیز تامین شود، در کنار این موضوع توجهی ویژه به داخلی‌سازی ماشین آلات صنعت کفش داریم و امروز نیز ماشین آلاتی را در این نمایشگاه افتتاح کردیم که ایران سومین کشوری است که به این ماشین‌آلات مجهز شده است.

وی با اشاره به گرانی برخی از مواد اولیه ادامه داد: افزایش‌های بی‌رویه قیمت در مواد اولیه مورد تأیید صنعت معدن و تجارت نیست و ما مکاتبات خود را با حوزه‌های نظارتی داشتیم و بورس کالا و مجموعه‌های نظارتی باید اقدامات خود را انجام دهند تا واحدی نباشد که با عرضه کمتر بخواهد هزینه را برای تولیدکننده افزایش دهد، چراکه صنعت کفش از نظر تولید و اشتغال در کشور کم‌نظیر است. 

عقب ماندگی 20 ساله کشور در صنعت کفش جبران شد

 حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز اظهار کرد: این نمایشگاه فقط نمایشگاه صنعتی کفش نیست بلکه نمایشگاهی با یک عقبه مهم دانش‌بنیان، علم و فناوری است که پیوند وسیعی با عرصه‌های فرهنگی و اجتماعی پیدا کرده است.

وی اضافه کرد: اسناد مختلفی که ما در حوزه‌های علم، فناوری، فرهنگ و اجتماعی در شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور مصوب کردیم از جمله نقشه جامع علمی کشور و نقشه مؤثر فرهنگی در این نمایشگاه تجلی یافته و رویکردهای فرهنگی و اجتماعی به‌خوبی در این نمایشگاه نمایان است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: جمع زیادی از خانواده‌ها در منزل خود در فرآیند تولید کفش مشارکت دارند و این موضوع نشان از توجه این صنعت به خانواده است و از طرفی این صنعت در اشتغال و درآمدزایی برای خانواده‌ها نقش مهمی را ایفا کرده است.

وی خاطرنشان کرد: دانش‌بنیان‌ها در این نمایشگاه ایده‌های بسیاری را به نتیجه رسانده‌اند که دستاوردهای آنان در حوزه صنعت موجب افزایش بهره‌وری و رشد اقتصادی خواهد شد.

خسروپناه با بیان اینکه آموزش‌هایی که در این نمایشگاه داده می‌شود فناوری نو است، عنوان کرد: قم قطب تولید کفش در کشور است و اکنون در حال رسیدن به ساحت بین‌المللی خود است و ما 20 سال از نظر فناوری کفش عقب بودیم اما در یک فاصله کوتاه این صنعت روزآمد شد و روزآمدی و بومی‌سازی در صنعت کفش موجب رشد اقتصادی کشور هم خواهد شد.

وی با تأکید بر حمایت شورای عالی انقلاب فرهنگی از صنایع دانش‌بنیان گفت: فرآیندها در حوزه‌های مختلف به صورت حلقه‌وار با یکدیگر در ارتباط هستند و ما در این نمایشگاه به دنبال شناسایی حلقه‌هایی از ساحت‌های علم، فناوری و فرهنگی هستیم که در حوزه تولید کفش مفقود مانده است و تلاش می‌کنیم تا با تصمیم و عمل در سطح ملی این حلقه‌های مفقوده را رفع کنیم.

خسروپناه از مشکلات بیمه‌ای، افزایش قیمت مواد اولیه و مباحث مالیاتی تولیدکنندگان کفش و صنایع وابسته به آن یاد کرد و گفت: برخی از مشکلات را در شورای عالی انقلاب فرهنگی با مصوبات می‌توان رفع کرد و برخی دیگر را هم با بهره‌مندی از شوراهای عالی دیگر در کشور پیگیری خواهیم کرد.

به گزارش آرانیوز، نخستین نمایشگاه تخصصی «مواد اولیه، ماشین‌آلات، تکنولوژی، چرم و صنایع وابسته صنعت کفش ایران ـ قم» از دوشنبه 26 آبان‌ماه در محل نمایشگاه بین‌المللی استان قم واقع در کیلومتر دو اتوبان قم تهران در حال برگزاری است.

 

 
نظرشما
پربازدیدها
آخرین اخبار