کد خبر: ۱۰۵۷۹۳
تاریخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۳
رئیس سازمان جهاد کشاورزی ضمن بیان اینکه اقلیم استان یزد شرایط پرورش گاو شیری را سخت و طاقت فرسا کرده، گفت : سالانه حدود ۱۹ هزارتن گوشت قرمز در استان تولید که از این مقدار ۷۰ درصد آن را واحدهای پرورش گاو شیری تامین می‌کنند.
تامین ۷۰ درصد گوشت قرمز یزد از واحدهای پرورش گاو شیری

به گزارش آرانیوز از یزد، محمدعلی حاتمی‌زاده در نشست مدیران جهاد کشاورزی یزد  با اشاره به اینکه در استان یزد حدود 115هزار 840 راس گاو و گوساله وجود دارد که این تعداد، 1.6درصد جمعیت دام سنگین کشور را شامل می‌شود تشریح کرد: شهرستان یزد، مهریز، اشکذر و تفت از لحاظ پرورش گاو شیری به ترتیب رتبه‌های اول تا چهارم را در استان دارند.

وی اظهار کرد: در حال حاضر 652 واحد گاو شیری صنعتی و 766 واحد گاو شیری نیمه صنعتی و سنتی وجود دارد که این دام‌ها علیرغم شرایط اقلیمی استان یزد، سالانه بیش از 283 هزار تن شیر خام تولید می‌کنند که حدود 40 درصد آن مازاد بوده و به استان‌های همجوار صادر می‌شود.

حاتمی‌زاده  افزود:  31 ایستگاه جمع‌آوری شیر در سطح استان وجود دارد که 27 مورد آن فعال بوده و روزانه حدود 430 تن شیر خام به این ایستگاه‌ها وارد و بعد از آنالیز به کارخانجات فراوری مواد لبنی ارسال می‌شود.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد خاطرنشان کرد: در راستای افزایش بهره‌وری در واحدهای دامپروری، با توجه به خودکفایی در تولید شیر خام، امکانات کشتارگاهی مناسب در فراوری محصولات تولیدی،کارخانه‌های تولید خوراک دام و طیور، استفاده از ظرفیت انبارهای بندر خشک در واردات نهاده‌های دامی و صادرات این محصولات، مجتمع‌ها و پهنه‌های پرورش دام و طیور برنامه‌هایی در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه یکی از مهمترین برنامه‌ها، بهینه‌سازی و بهسازی واحدهای پرورشی در مصرف انرژی و افزایش تولید شیر خام و گوشت قرمز است اظهار کرد:این موضوع از روش توسعه تلقیح مصنوعی، استفاده از نژاد‌های دو منظوره و اقتصادی کردن واحدهای روستایی، ایجاد کارگاه‌های فراوری ضایعات کشاورزی و فراوری مواد لبنی امکان‌پذیر است.

 

 
نظرشما
پربازدیدها
آخرین اخبار