کد خبر: ۴۱۲۹۷
تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۹
هر چهار گزینه معرفی شده رئیس جمهور برای وزارتخانه های کار، اقتصاد، راه و شهسازی و صنعت موفق به کسب اعتماد نمایندگان مجلس شورای اسلامی شوند.
به گزارش آرانیوز،  رضا رحمانی با 203، دژپسند با 200، شریعتمداری با 196 و محمد اسلامی با 151 رای به ترتیب به عنوان وزیران صنعت، معدن و تجارت، اقتصاد و امور دارایی، وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی و مسکن، راه و شهرسازی، توانستند رای اعتماد مجلس را کسب کنند.

«شریعتمداری» از صنعت به کار رفت
محمد شریعتمداری باموافقت نمایندگان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی شد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز(شنبه 5 آبان) در 2 نوبت به بررس صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت پرداختند.

بر اساس این گزارش نمایندگان مجلس با  196 رأی موافق، 63 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 264 با تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از سوی محمد شریعتمداری موافقت کردند.


" دژپسند" وزیر اقتصاد و امور دارایی شد
فرهاد دژپسند از نمایندگان مجلس به عنوان وزیر اقتصاد و امور دارایی رای اعتماد گرفت.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز (شنبه 5 آبان)، صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت را در صحن علنی پارلمان بررسی کردند.

بر اساس این گزارش نمایندگان مجلس با 200 رأی موافق، 50 رأی مخالف و 15 رأی ممتنع از مجموع 265 با تصدی‌گری دژپسند در وزارت اقتصاد و امور دارایی از موافقت کردند.


"اسلامی" وزیر راه و شهرسازی شد
محمد اسلامی با کسب رأی اعتماد از مجلس وزیر راه و شهرسازی دولت دوازدهم شد.
 نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز (شنبه 5 آبان) در دو نوبت صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت را در صحن علنی پارلمان بررسی کردند.

بر اساس این گزارش نمایندگان مجلس با  151 رأی موافق، 98 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 264 با تصدی‌گری محمد اسلامی در  وزارت راه و شهرسازی موافقت کردند.

"رحمانی" به وزارت صمت رفت
رضا رحمانی با رای مثبت نمایندگان وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت دوازدهم شد.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز(شنبه 5 آبان) در2 نوبت صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت را بررسی کردند.


مخالفان و موافقان وزرای پیشنهادی مشخص شدند

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی اسامی موافقان و مخالفان ۴ وزیر پیشنهادی را اعلام کرد.

روحانی در جلسه دفاع از وزرای پیشنهادی؛ وزرای اقتصادی بار سنگینی را بر دوش دارند/ دژپسند در دفاع از برنامه های خود در مجلس عنوان کرد: تشکیل هسته های اندیشه ورزی مهمترین برنامه وزارت اقتصاد و دارایی/شریعتمداری در دفاع از برنامه خود برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی: تشریح علت عدم حضور در جلسه بررسی استیضاح وزیر صمت/ اسلامی:پیشگیری از توسعه حاشیه نشینی مهمترین برنامه وزارت راه و شهرسازی می شود

 علی اصغر یوسف‌نژاد، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، در جلسه علنی امروز شنبه (5 آبان) قوه مقننه، در جریان بررسی صلاحیت چهار وزیر پیشنهادی دولت گفت: از ساعت 10 صبح تا یک بعدازظهر ثبت‌نام‌ از نمایندگان برای تعیین مخالفان و موافقان وزرای پیشنهادی انجام شد.

وی ادامه داد: مخالفان و موافقان وزرای پیشنهادی هر کدام 15 دقیقه زمان دارند تا به ایراد سخنان خود بپردازند. رئیس جمهور نیز یک ساعت زمان دارد تا از وزرای پیشنهادی دفاع کند. وزرا نیز  در فرصتی 30 دقیقه‌ای می‌توانند از برنامه‌های خود دفاع کنند.

نماینده ساری در مجلس تصریح کرد: سوالات موافقان و مخالفانی که به صورت کتبی به هیئت رئیسه ارائه می‌شود، از طریق رئیس مجلس به رئیس‌جمهور یا وزیر پیشنهادی اعطا می‌شود.

یوسف نژاد از نمایندگان خواست در جریان رای اعتماد از بیان مطالبی که غیرمستند و غیرمرتبط است پرهیز کنند.

وی اضافه کرد: براساس حروف الفبا ابتدا صلاحیت فرهاد دژپسند برای تصدی وزارت اقتصاد و پس از آن صلاحیت آقای محمد شریعتمداری به عنوان وزیر کار و پس از این دو محمد اسلامی برای تصدی وزارت راه و شهرسازی و در انتها نیز صلاحیت رضا رحمانی برای تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت بررسی می‌شود.

عضو هیئت رئیسه مجلس گفت: طبق قرعه‌کشی آقایان سبحانی فر و علیجانی به عنوان موافق، آقایان علی ساری و یحیی کمالی پور به عنوان مخالفت فرهاد دژپسند به ایراد نظرات خود خواهند پرداخت.

یوسف نژاد تصریح کرد: آقایان شهریاری و یوسف‌نژاد به عنوان موافق و آقایان محمود صادقی و بیگدلی به عنوان مخالفان محمد شریعتمداری به عنوان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی صحبت خواهند کرد.

وی اظهار داشت: آقایان محمدعلی پورمختار و حسن سلیمانی به عنوان موافق و آقای سهراب گیلانی و محمد فیضی به عنوان مخالف محمد اسلامی وزیر پیشنهاد راه و شهرسازی صحبت خواهند کرد.

نماینده مردم ساری ادامه داد: آقایان بابایی صالح و محمد علی ظاهری به عنوان موافق و آقایان ولی ملکی و شهاب نادری به عنوان مخالف رضا رحمانی به عنوان وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت صحبت خواهند کرد.

روحانی در جلسه دفاع از وزرای پیشنهادی؛
وزرای اقتصادی بار سنگینی را بر دوش دارند/ ملت ایران در برابر توطئه های آمریکا پیروز شد

رئیس جمهور درجلسه دفاع از وزرای پیشنهادی با تاکید بر اینکه وزرای اقتصادی بار سنگینی را بر دوش دارند، به این مهم اشاره کرد که در ماه های گذشته شاهد پیروزی قاطع ملت ایران در برابر توطئه های آمریکا بودیم.

روحانی در جلسه دفاع از وزرای پیشنهادی؛ وزرای اقتصادی بار سنگینی را بر دوش دارند/ دژپسند در دفاع از برنامه های خود در مجلس عنوان کرد: تشکیل هسته های اندیشه ورزی مهمترین برنامه وزارت اقتصاد و دارایی/شریعتمداری در دفاع از برنامه خود برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی: تشریح علت عدم حضور در جلسه بررسی استیضاح وزیر صمت/ اسلامی:پیشگیری از توسعه حاشیه نشینی مهمترین برنامه وزارت راه و شهرسازی می شود

 حسن روحانی در نشست علنی عصر امروز شنبه 5 آبان مجلس شورای اسلامی که به منظور دفاع از وزرای پیشنهادی خود در مجلس حضور یافته است، گفت: ایام اربعین سالار شهیدان حضرت ابی عبدالله الحسین (ع) و یارانش، ایام راهپیمایی عظیم عاشقان خاندان رسالت به سوی کربلای معلی برایمان ایام بسیار باافتخاری است. در شرایطی که دشمنان علیه ما برنامه ریزی و توطئه کرده اند و کلمه 13 آبان را به عنوان رمز جنایتکارانه خودشان اعلام کرده اند، حضور مردم ما در این راهپیمایی شکوهمند به معنای پیوند عمیق ملت ایران با خاندان رسالت است.

رئیس جمهور ادامه داد: بی شک اگر عشق به امام حسین (ع) و پیروی از راه ایشان نبود، امروز شاهد ایران مستقل و پیروزی انقلاب اسلامی نبودیم و همچنین موفقیت این ملت در برابر تهاجم بیگانگان در طول 8 سال حمله به کشورمان نبودیم. همه جا در همه سختی ها و در همه موفقیت های بزرگمان یاری اهل بیت (ع) و رابطه این مردم با خاندان رسالت و به ویژه ابا عبدالله الحسین (ع)، مسیر و راه پیروزی را همواره برای ما هموار کرد.

وی افزود: در این مقطع تاریخی این اجلاس مجلس شورای اسلامی بسیار حائز اهمیت است. پیشاپیش از ریاست محترم مجلس شورای اسلامی، اعضای هیات رئیسه و همه نمایندگان تشکر و سپاسگزاری می کنم. اینکه در این ساعت و این وقت بعدازظهر جلسه فوق العاده مجلس شورای اسلامی تشکیل داده است تا اینکه در این مقطع حساس کابینه را تکمیل کند و مخصوصاً وزرایی که کار سنگین اقتصادی را بر دوش دارند.

روحانی یادآور شد: آنچه در هفته های گذشته و ماه های گذشته شاهد آن بودیم پیروزی قاطع ملت ایران در برابر توطئه های آمریکا بوده است.

رئیس جمهور با بین اینکه از لحاظ سیاسی بی تردید در سطح جهان پیروزی تاریخی را در اختیار داریم، گفت: کمتر سراغ داریم که آمریکا در سطح جهان تصمیمی را علیه یک کشور بزرگ اتخاذ کند، اما همپیمانان سنتی او را رها کرده باشند، اگر در این مجلس یک سال پیش بررسی می کردیم که آمریکا در برابر ایران می ایستد و اروپا در کنار ایران قرار می گیرد، قطعا کسی نمی پذیرفت و اعلام می کردند که این یک خوش بینی محض است. پیروزی سیاسی ملت ایران در ماه های اخیر در تاریخ کم نظیر است.

وی با اشاره به اینکه چه کسی فکر می کرد طی چند ماه در سه صحنه حقوقی نمایندگان ایران به پیروزی برسند، ادامه داد: در دادگاه بین المللی لاهه ایران مقتدر دو بار در ماه های اخیر در برابر آمریکا پیروز شده است، بار اول درخصوص صلاحیت که آمریکایی ها معتقد بودند این دادگاه صلاحیت رسیدگی ندارد و ما اعتقاد داشتیم این دادگاه صلاحیت دارد که نهایتاً بر علیه آمریکا رأی صادر شد و برای بار دوم به منظور احکام موقت علیه آمریکا، حقوقدانان ما و نمایندگان حقوقی ملت ایران به پیروزی رسیدند و چند ماه گذشته رئیس دادگاه در مجمع سازمان ملل پیروزی ایران را اعلام کرد.

روحانی با تاکید بر اینکه بار دوم در یک بحث حقوقی حدود 6 میلیارد دلاری درخصوص اموال ایران که در ایتالیا توقیف شده بود، در دادگاه عالی نمایندگان ایران در برابر آمریکا با پیروزی رسیدند و این پول از توقیف آزاد شد، عنوان کرد: ملت ما حداقل از لحاظ سیاسی و حقوقی امروز دست برتر را دارند، از لحاظ افکار عمومی جهان کشور ایران را کشوری متعهد به تعهدات خود و آمریکا را به عنوان کشوری که مقررات بین المللی را زیرپا می گذارد، می شناسیم.

رئیس قوه مجریه با اشاره به اینکه در این دو موفقیت بزرگ، دو موفقیت دیگر نیازمندیم یکی از لحاظ اجتماعی و دیگری از لحاظ سیاسی؛ ادامه داد: تمام برنامه ها برای این بوده که ملت بزرگ ایران در مشکلات اقتصادی قراربگیرد و مردم به سطوح بیایند و در برابر آمریکا سر فرود بیاورند و در موضوع اجتماعی مردم را نسبت به آینده کشور، معیشت و آینده فرزندان مایوس بسازد.

وی تصریح کرد: در موضوعات اجتماعی و اقتصادی باید کنار یکدیگر باشیم و آمریکا را به زانو درآوریم، در این مصاف مهم تاریخی دولت سرباز مقدم جبهه است، اما بدون مجلس قوه، قوه قضائیه، حمایت نیروهای مسلح و بالاتر بدون حمایت و هدایت مقام معظم رهبری حتما نمی توانیم پیروز شویم.

رئیس جمهور گفت: امروز خوشحالیم که هدایت جامعه را در این مقطع حساس رهبری برعهده دارد و دولت با امید فراوان و توان لازم معتقد است که با هدایت رهبری و حمایت مردم از این مشکلات عبور می کند.

وی تاکید کرد: امروز در بخش اقتصادی قصد داریم 4 فرد مسئول را بر کرسی بنشانیم تا دولت بتواند مشکلات مردم را برطرف کند، زندگی مردم به سختی می گذرد، بی تردید مردم از ما می خواهند که مشکلات آنها را برطرف کنیم و ما موظفیم کشور را از این مشکلات با وحدت، اتحاد و یکپارچگی عبور دهیم. نتیجه امروز مجلس حتما بارقه امیدی برای ملت ایران است.

روحانی با بیان اینکه ملت می بینند که امروز دولت و مجلس کنار یکدیگر هستند و مصمم هستند مشکلات مردم را یکی پس از دیگری برطرف کنند، تصریح کرد: همه ما می دانیم که رسانه های بیگانه بر این مشکلات می دمند و می خواهند افکار مردم را با تبلیغات دروغین تسخیر کنند. رسانه های بیگانه به دروغ به مردم ایران می گویند که ایران گرانترین کشوری است که مردم در آن زندگی می کنند.

رئیس جمهور خطاب به نمایندگان مجلس اظهار کرد: من از شما میپرسم آیا آموزش در ایران جزو ارزانترین خدمات در ایران نیست؛ آیا بهداشت و درمان در کشوربه طور نسبی جزو ارزان‌ترین خدمات در دنیا نیست، آیا انرژی یعنی بنزین، گازوئیل و گاز ارزان‌‌ترین قیمت‌ها را در کشور ما ندارند؟

ایران با حل معضل مسکن جزو ارزان‌ترین کشورهای دنیا می‌شود

روحانی ادامه داد: آیا آب و برق قیمت متعادلی نسبت به کشورهای دیگر در ایران ندارد؛ آیا حمل و نقل که نیاز به کمک بیشتر دولت و مجلس دارد در شرایط معتدلی قرار ندارد. در این شرایط اگر معضل مسکن را حل کنیم که یکی از وظایف سنگین وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی است ایران جزو کشورهایی خواهد شد که از لحاظ آموزش، بهداشت، انرژی، نیازمندی‌ها به کالاهای اساسی مردم و مسکن جزو ارزانترین کشورهای دنیا خواهد شد.

وی تصریح کرد: البته امروز به ویژه افرادی که حقوق ثابت دریافت می‌کنند در تأمین هزینه‌های زندگی خود دچار مشکل هستند و این مشکل، مشکل ما است. ما نمی‌توانیم به مردم بگوییم که به دلیل فشار آمریکا کاری از دست ما برنمی آید، این پاسخ به هیچ عنوان پذیرفته نیست.

رئیس دولت دوازدهم تصریح کرد: نمی‌توانیم به مردم بگوییم به این دلیل که فروش نفت ما امروز با مشکل مواجه شده در اداره کشور ناتوان هستیم، ما نمی‌توانیم به مردم بگوییم که چون روابط بانکی ما با دنیا دچار مشکل است در اداره کشور ناتوان هستیم. مردم از ما می‌خواهند و ما وظیفه داریم که کشور را اداره کنیم.

با ایستادگی و استقامت ملت در زمانی کوتاه از تمام مشکلات عبور خواهیم کرد

روحانی با تأکید بر اینکه البته مردم باید در جریان واقعیت‌ها قرار گیرند، افزود: مردم باید شرایط کشور را به خوبی بدانند و من در محضر نمایندگان ملت با صراحت اعلام می‌کنم که ما با وحدت و یکپارچگی و استقامت و ایستادگی ملت بی‌تردید نه در زمان چندان طولانی بلکه در زمان کوتاه از این مشکلات عبور خواهیم کرد.

مواجه بودن کشور با ابرتورم سخنی نادرست است

وی اظهار کرد: آنان که به مردم القاء می‌کنند ما در کشور ابرتورم داریم یا دروغ می‌گویند و یا از اقتصاد هیچ نمی‌دانند. ما با چنین پدیده‌ای مواجه نیستیم و این حرف به لحاظ اقتصادی و همچنین تحلیل سیاسی هم نادرست است.

رئیس جمهور افزود: البته در شرایط کنونی از تورم تک رقمی عبور کرده‌ایم ولی حتما قادر به مهار تورم خواهیم بود. مهار تورم برایمان کاملا امکان‌پذیر است و این روند صعودی تورم به هیچ عنوان ادامه نخواهد داشت.

روحانی افزود: امروز وزرای پیشنهادی صنعت و اقتصاد یکی از وظایف سنگین‌شان همین مسئله مهار تورم است. ما در مقطعی به دلیل شرایط خاص کشور دچار افزایش نرخ تورم شدیم و رشد اقتصادی ما با کاهش مواجه شد. در این شرایط سرمایه‌گذاری در کشور نیز دچار مشکل شد و کاهش پیدا کرد.

وی خطاب به مردم ایران اعلام کرد: هیچ زمانی ذخایر کالاهای اساسی کشور به اندازه امروز در سطح بالا نبوده است، این بالا بودن سطح ذخایر کشور به حدی است که نه تنها ظرف یک یا دو سال گذشته بلکه ظرف 5 تا 7 سال گذشته تا به این اندازه ذخایر ایران بالا نبوده است.

ذخایر ارزی کشور در قیاس با 5 سال گذشته بسیار بالاتر است

رئیس دولت دوازدهم در ادامه افزود: علیرغم اینکه امروز با مشکلات ارزی مواجه هستیم و بخشی از مشکلات اقتصادی ما مربوط به نرخ ارز است، ذخایر ارزی ما نیز از همه سال‌های گذشته در طول 5 سال قبل بالاتر است و هم کل ذخایر کالاهای اساسی ما با مشکل مواجه نیست و همچنین ذخایر اسکناس و ارزی ما هم در بالاترین سطح قرار دارد.

 روحانی با تأکید بر اینکه در کشور هیچ مشکل لاینحلی نداریم، ادامه داد: همچنان در کشور معضلاتی داریم که با یاری یکدیگر می‌توانیم از این مشکلات عبور کنیم.

وی با بیان اینکه امروز در بسیاری از کالاها خودکفا بوده و در آینده نیز در بسیاری از کالاهای دیگر خودکفا خواهیم شد، اظهار کرد: اینکه 3 تا 4 سال به صورت متناوب در تولید گندم خودکفا شدیم در تاریخ ایران طی دهه‌های گذشته بی‌نظیر بوده است، اینکه ایران در حوزه انرژی به ویژه در بخش گاز به خودکفایی رسیده و طی ماه‌های آینده نیز در بخش بنزین به خودکفایی خواهیم رسید به معنای رشد اقتصادی برای حل مسائل کشور است.

رئیس جمهور خطاب به نمایندگان مجلس یادآور شد: امروز در شرایطی قرار داریم که بیش از هر زمان دیگر به رأی شما نمایندگان نیازمندیم تا کابینه بتواند به صورت کامل و با ترمیم 4 وزیر بار مسئولیت را به خوبی بر دوش بگیرد و مشکلات مردم را برای ماه‌های آینده بکاهد.

روحانی تأکید کرد: بی‌تردید وزارت اقتصاد یکی از وزارتخانه‌های بسیار مهم در مقطع کنونی بوده که بخش عمده‌ای از درآمد ما از این وزارتخانه در کنار وزارت نفت و سایر وزارتخانه‌ها تأمین می‌شود.

نیازمند برقراری عدالت مالیاتی در کشور هستیم

وی گفت: بنابراین مالیات در حوزه وزارت اقتصاد برای کشور بسیار اهمیت دارد و امروز ما در کشور نیازمند عدالت مالیاتی هستیم. امروز در بسیاری از کشورها حقوق و مزایای کارمندان دولت به طور کامل از درآمدهای مالیاتی پرداخت می‌شود لذا امروز باید در کشور درآمد مالیاتی از طریق گسترش پایه مالیاتی تأمین شود.

رئیس جمهور اضافه کرد: در شرایط کنونی کشور نمی‌توانیم رقم مالیاتی را افزایش دهیم اما می‌توانیم آنها که فرار مالیاتی دارند را به مسیر درستی بازگردانیم.

رئیس جمهور ادامه داد: روزی در خدمت مقام معظم رهبری بودم و ایشان درباره مالیات این موضوع را بیان کردند که پرداخت مالیات برای مردم واجب شرعی بوده و همه مبلغین و صاحبان تریبون باید به مردم بگویند فرار مالیاتی حرام شرعی است و نباید گذاشت یک عده مالیات پرداخت کنند و یک عده به نحوی از انحاء از پرداخت حق مالیات فرار کنند چرا که نباید از حق مردم غافل شد.

رئیس هیات دولت ادامه داد: یکی از وظایف وزارتخانه اقتصاد موضوع اخذ مالیات است، همچنین گمرکات نیز زیرمجموعه وزارت اقتصاد هستند و نقش گمرک در صادرات و واردات و تعادل بین این موضوع با اعمال تعرفه های دولتی بسیار مهم است.

وزارت اقتصاد مسئول کنترل تورم و رشد اقتصادی کشور است

روحانی تصریح کرد: گمرک و نیروهای انتظامی و نظامی نقش مهمی در مبارزه با قاچاق دارند. وزارت اقتصاد همچنین مسئول کنترل تورم و رشد اقتصادی کشور است و در این رابطه همراه با بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه باید تلاش کند تورم مهار شود و به نظر بنده این کار شدنی است و فرصت خوبی در حال حاضر برای تحولات اساسی در اقتصاد کشور وجود دارد.

رئیس جمهور ادامه داد: معضل بزرگی در رابطه با بانک ها وجود دارد، از طرفی بار سنگین اقتصاد بر عهده بانک ها بوده و سرمایه گذاری و انجام تعاملات بانکی و روابط پولی با دنیا بدون حضور بانک ها ممکن نیست بنابراین بانک ها می توانند پس اندازها را تبدیل به رشد اقتصادی و سرمایه گذاری مناسب کنند و اگر به اصلاح بانک ها نپردازیم بانک ها می توانند به معضل اقتصادی تبدیل شوند.

مشکل رشد نقدینگی در کشور جدید نیست

روحانی گفت: مشکل رشد نقدینگی در کشور همواره وجود داشته از سال 41 تا 57 به طور متوسط رشد نقدینگی بالای 25 درصد بوده و بعد از انقلاب نیز حدود 26 درصد و در دولت قبل 27 درصد بوده و رشد نقدینگی در دولت یازدهم 24.4 درصد بوده و در سال 96 رشد نقدینگی 22.1 درصد بوده است بنابراین نباید فکر کرد رشد نقدینگی امروز و امسال از آسمان نازل شده است.

وی ادامه داد: رشد نقدینگی در سایه ضریب فزاینده یا رشد نقدینگی بر مبنای پایه پولی کاملا متفاوت است، رشد نقدینگی در سال های اخیر بر مبنای پایه پولی نبوده و براساس ضریب فزاینده بوده و شاید گاهی تحرک بیش از حد بانک ها در تراکنش ها بوده است. معمولا در سال های قبل رشد نقدینگی به خاطر استقراض دولت از بانک مرکزی بوده و امروز در سایه برداشت بانک ها از بانک مرکزی است بنابراین دولت از انضباط مالی حراست کرده اما بانک ها ضمن توجه به حل مشکلات گاهی مشکل آفرین نیز بوده اند و اینکه روزانه هزار میلیارد تومان به رشد نقدینگی اضافه شده باید این مشکل در سایه اصلاح بانک ها حل شود.

روحانی تصریح کرد: باید بانک ها از بنگاه داری دست بردارند و بانک های خصوصی باید تحت انضباط دربیایند و بانک های دولتی نیز باید تحت انضباط دقیق بانک مرکزی باشند. در این راستا در هفته های اخیر اختیارات بانک ها اضافه شده است.

وی گفت: در جلسات سه قوه، در شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوا هم از تحریم عبور می کنیم و گاهی از قانون نیز عبور می کنیم اما می خواهم به شما بگویم از قانون عبور نمی کنیم و اگر موردی لازم باشد این کار در زمانبندی موقت انجام می شود چرا که قانون باید توسط مجلس اجرا شود بنابراین ما قانون را اصلاح و تغییر نمی دهیم، ممکن است براساس ضرورت ها در کوتاه مدت اقداماتی انجام شود.

روحانی با اشاره به افزایش قدرت بانک مرکزی برای نظارت بر بانک ها و موسسات مالی و اعتباری ادامه داد: وزیر اقتصاد دارای تجربه و تحصیلات اقتصادی است و کاملا باید بداند بار سنگینی را به دوش خواهد کشید و ان شاءالله با رأی اعتماد نمایندگان این بار سنگین را باید با دقت در این شرایط حساس بکشد. اگر وزیری کمتر از 14 ساعت کار کند نمی تواند بار سنگین مسئولیت را به مقصد برساند.
 
دولت به وزرای پرکار نیاز دارد

وی ادامه داد: به طور حتم دولت به وزرای پرکار نیاز دارد، زیرا یک وزیر باید حداقل 14 ساعت کار کند و نمی توانیم با 7، 8 یا 10 ساعت کار را پیش ببریم. از طرف دیگر نمایندگان موافق و مخالف باید انتظارات و نظرات خود را به وزرا اعلام و بیان کنند و توقعات خود را گفته و بگویند که شرایط اجتماعی کشور چگونه است تا ما با توان و قدرت مسیر را ادامه دهیم.

رئیس جمهور ادامه داد: یکی از وظایف وزارت امور اقتصادی و دارایی مدیریت بازار سرمایه است و قطعاً این بازار برای ما اهمیت بیشتری دارد و موفقیت این بازار در ماه های اخیر از موفقیت های اقتصادی ما است. در شرایطی که تورم از یک رقمی عبور کرده و در کنار رشد اقتصادی که کمی داشت به زمین می نشست این بازار سرمایه بود که به حرکت درآمده و کمبودها را کمی جبران کرد.

آمریکا به عنوان یک خیانت بزرگ در برابر ایران ایستاده است

وی افزود: یکی دیگر از مسائل جذب سرمایه های خارجی است که این مسئله نیز در اختیارات وزارت اقتصاد و امور دارایی گنجانده شده است. البته نباید بگوییم که ده ها شرکت خارجی از کشور خارج شده است، بلکه باید به طرق مختلف سرمایه ها را جذب کنیم که در این میان کشورهای دوست و همسایه در این رابطه از جایگاه مهم برخوردارند.

روحانی با بیان اینکه آمریکا به عنوان یک خیانت بزرگ در برابر ایران ایستاده است، گفت: آنها با اقداماتشان نشان دادند که تنها با نظام و دولت ایران مخالف نیستند، بلکه با ملت ایران نیز دشمنی دارند و تحریم های همه جانبه از جمله دارو و مواد غذایی نشان دهنده این مسئله است، از این رو آمریکا بی تردید دشمن بزرگ ملت و دولت ایران است، البته ما همسایگان و کشورهای دوست خوبی از جمله روسیه، چین، هند، اتحادیه اروپا، کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین داریم که باید با این کشورها بهتر تعامل کرده و در این مسیر سرمایه ها را جذب کنیم.

وزرای پیشنهادی با ده ها ساعت مطالعه، مشورت و فکر انتخاب شده اند

وی گفت: دژپسند وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی مدیریت یک وزارتخانه مهم و استراتژیک را برعهده می گیرد، از طرف دیگر من باید به عنوان امین مردم بگویم که هر یک از وزرای پیشنهاد شده با ده ها ساعت مطالعه، مشورت و فکر انتخاب شده اند، البته در این میان گاهی استخاره با ما همراه نبود و افراد اعلام می کردند که استخاره بد آمده است و استخاره خیلی با ما همراهی نکرد. از طرفی دیگر برخی از دوستان را دعوت کردیم اما دیدیم که صدایشان لرزان است و تردید دارند، از این رو به این نتیجه رسیدیم که صدای لرزان نمی تواند بار سنگین را برعهده بگیرد.

رئیس جمهور تصریح کرد: وزرای پیشنهاد شده هم از نظر تحصیلات ، سابقه کاری و اراده در جایگاه خوبی قرار دارند و آنها آماده هستند که این وظیفه سنگین را بردوش بگیرند، به طوری که این وظیفه آنقدر سنگین است که اگر اتکا به خدا و اهل بیت نباشد، پشت را می شکند و در این میان نمایندگان باید یاری رسان باشند، زیرا وزرای پیشنهادی وزیر من، شما و ملت ایران هستند و همانطور که نمایندگان وظیفه دارند که از وزرا سوال کرده و عملکرد آنها را نقد کنند، اما تشویق، کمک، تایید، روحیه دادن نیز جزو وظیفه ما است. از این رو همه باید همدیگر را کمک بکنیم.

دشمن ملی ما، جناح ها و احزاب نیستند

وی ادامه داد: من دلم می خواهد وقتی وزیری به کمیسیون های مجلس آمده و به دولت برمی گردد با نشاط و روحیه باشد، شما نمایندگان ملتی هستید که این ایام سر از پا نمی شناسند و برای امام حسین (ع) چه کارهایی می کنند، از این رو باید به همدیگر کمک کنیم از طرف دیگر امروز دشمن ملی ما، جناح ها و احزاب نیستند. ما امروز همه با هم برادریم و دشمن اصلی ما آمریکا بوده که شمشیر را از غلاف بیرون آورده و باید با آن بجنگیم، از این رو جناح راست، چپ، اصلاح طلب، اصولگرا، میانه رو و معتدل و همه؛ ملت ایران هستند. از این رو امروز موقع رقابت های لیگ نیست، امروز ما در تیم ملی در مقابل دیگران به میدان رفته ایم.

نمی توانیم همیشه بین الانتخابین بمانیم/ امروز دوران تیم ملی است

روحانی گفت: تیم ملی برای همه ما است، هم اکنون موقع و دوران تیم ملی است، البته موقع انتخابات دوران لیگ ها است و در آن زمان می توانیم روبروی همه حرف زده و نقد کنیم. ما که نمی توانیم همیشه بین الانتخابین بمانیم. پس چه زمان فرصت کار، وحدت، دوستی و اتحاد پیش می آید؟ حتما در این شرایط ما باید با وحدت بیشتری کار کنیم. از طرف دیگر وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی امروز بار مسئولیت سنگینی بر دوش دارد و من به عنوان رئیس جمهور می گویم که در زمینه مسکن بدهکار مردم هستیم.

دژپسند در دفاع از برنامه های خود در مجلس عنوان کرد:
تشکیل هسته های اندیشه ورزی مهمترین برنامه وزارت اقتصاد و دارایی

وزیر پیشنهادی اقتصاد و دارایی از تشکیل هسته های اندیشه ورزی متشکل از دولت، مجلس، بخش خصوصی و دانشگاهیان با بهره مندی از تجارب زمان ۸ سال دفاع مقدس به عنوان مهمترین برنامه خود به جهت اداره این وزارتخانه یاد کرد.

روحانی در جلسه دفاع از وزرای پیشنهادی؛ وزرای اقتصادی بار سنگینی را بر دوش دارند/ دژپسند در دفاع از برنامه های خود در مجلس عنوان کرد: تشکیل هسته های اندیشه ورزی مهمترین برنامه وزارت اقتصاد و دارایی/شریعتمداری در دفاع از برنامه خود برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی: تشریح علت عدم حضور در جلسه بررسی استیضاح وزیر صمت/ اسلامی:پیشگیری از توسعه حاشیه نشینی مهمترین برنامه وزارت راه و شهرسازی می شود

 فرهاد دژپسند در نشست علنی امروز شنبه 5 آبان مجلس شورای اسلامی در دفاع از برنامه های خود ضمن تشکر از رئیس مجلس شورای اسلامی، هیات رئیسه، نمایندگان و رئیس جمهور گفت: انتظار می رود ارتباط ما با مجلس تعریف شده و مستمر باشد، چرا که در این شرایط حتما و یقیناً هیچ فردی نمی تواند ادعای معجزه آسا بودن کند، مگر اینکه تعامل و همکاری مستمر و چندجانبه ای با مجلس شورای اسلامی داشته باشد.

وزیر پیشنهادی اقتصادی و دارایی در بیان یکی از مهمترین برنامه های خود برای اداره این وزارتخانه گفت: تشکیل هسته های اندیشه ورزی متشکل از دولت، مجلس، بخش خصوصی و دانشگاهیان از مهمترین برنامه های من است، چرا که تجربه ای که از 8 سال جنگ تحمیلی آموختیم که درون جنگ اقتصادی نیز ایجاد شده بود، نشان می دهد سرمایه اجتماعی و تعامل باعث شد که بعد از گذشت مدت زمان طولانی که در جنگ گذشت بدون دادن حتی یک سانت از خاک بتوانیم مشکلات را پشت سر بگذاریم، بنابراین در شرایط کنونی نیز برای عبور از جنگ اقتصادی باید این شیوه را پیش بگیریم.

وی افزود: خدا را شکر می کنم از سال 75-74 که در سمت مدیرکل اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه فعالیت داشتم توانستم در پی یک تعامل چندجانبه برنامه اقتصاد بدون نفت را طراحی و تدوین کنم. همچنین آن زمان برنامه تحقق عدالت اجتماعی را نیز تدوین کردم که در شرایط کنونی می تواند در جهت حمایت از اقشار آسیب پذیر که تحت فشار قرار گرفته اند، موثر واقع شود. همچنین با این روش در اول دهه 80 موفق به بازنگری چند قانون شدم ، کما اینکه بازنگری قانون تجارت یکی از این موارد بود که با چندجانبه گری بدان عمق بخشیدیم.

دژپسند با بیان اینکه افتخار می کنم در تشکیل هسته اندیشه ورزی از تعامل با نمایندگان مجلس بهره مند شوم، تصریح کرد: شرایط امروز متفاوت است و باید برای جلوگیری از تورم اقدامات خاصی انجام شود، ضمن اینکه از سال 74 این توفیق را داشتم که با وزارت اقتصاد و دارایی به صورت خطی و نقطه ای ارتباط داشته باشم، بنابراین ظرفیت های گسترده آن را می شناسم.

وی افزود: امروز یکی از مشکلاتی که در اقتصاد کشور با آن مواجهیم بحث تامین مالی است که در شرایط کنونی باید در دو جزء داخلی و خارجی بدان بپردازیم، بدین صورت که در جزء داخل باید آنچه که خود داریم ز بیگانه تمنا نکنیم و از بعد خارجی نیز در قالب تامین منابع مالی خارجی و سرمایه گذاری خارجی محقق شود، ضمن اینکه ما در داخل داشته های فراوانی داریم اما باید به اصلاح نظام بانکی اقدام کنیم، کما اینکه رئیس جمهور نیز بارها بر آن تاکید کرده اند و باید از این فرصت استفاده کنیم تا قدرت ارائه تسهیلات بانک ها به بنگاه های اقتصادی را افزایش دهیم.

دژپسند عنوان کرد: بانک ها سرمایه بزرگی هستند اما در برخی مسائل در رنج هستند، کما اینکه مطالبات معوقه دارند که باید برای رفع آن هم اندیشی کنیم. همچنین بهره مندی از تسهیلات روان حق است و باید با یکدیگر بیاندیشیم تا معوقات بانکی را برگردانیم. همچنین سازوکار تشویقی و تنبیهی برای آن تعریف کنیم. از سوی دیگر بانک ها گرفتار شرکت داری و اموال مازاد هستند و این امر باعث می شود در امکان ارائه تسهیلات دچار کاهش می شود.

بانک‌ها نباید گرفتار شرکت‌داری شوند

وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی  با بیان اینکه باید در اجرای قانون رفع موانع تولید دارایی‌های منجمد را واگذار کنیم، نباید بانک‌ها گرفتار شرکت‌داری شوند، گفت: اگر از بانک‌ها حمایت نشود نقش حداقلی خود را از دست می‌دهند، باید برنامه‌ریزی کنیم مطالبات دولت به بانک ها پرداخت شود، باید مدیران بانک‌ها بیایند تا با یکدیگر هم‌اندیشی کنیم، مهمترین و اولین اصل اصلاح نظام بانکی است.

نقدینگی‌ها تبدیل به اهرم رونق اقتصادی شود

دژپسند با اشاره به اینکه نباید فقط به ذکر حجم نقدینگی بپردازیم بلکه باید نقدینگی را تبدیل به اهرم رونق اقتصادی کنیم، ادامه داد: می‌دانیم که امروز برای اینکه مردم دغدغه حفظ ارزش پول دارند حاضر به سرمایه‌گذاری در هر بخشی نیستند بنابراین باید به دنبال شرکت‌های بزرگ مقیاس با تولید صادراتی حرکت کنیم، شرکت‌ها و سازمان‌های توسعه‌ای میانداری اصلی کار را با رعایت سهم 20 درصدی برعهده بگیرند.

هفت هزار، هزار میلیارد دارایی و اموال دولتی وجود دارد

وی با تأکید بر اینکه آیا می‌دانید سرمایه‌ای به عنوان دارایی‌های دولتی و اموال مازاد دولتی داریم، ارزش دفتری دارایی‌ها و اموال دولتی 7 هزار، هزار میلیارد تومان است، اگر قبول کنیم 20 درصد آن قابل نقدشدن است می‌توانیم از آن به عنوان اهرم تحرک اقتصاد استفاده کنیم، عنوان کرد: خوشبختانه می‌توانیم از این ظرفیت به صورت اهرمی استفاده کنیم و رونق اقتصادی را سرعت ببخشیم، نباید به این موارد قانع شویم و برای جهش نیاز به منابع مالی خارجی داریم.

15 میلیارد دلار سرمایه‌ خارجی جذب شده است

وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه وزارت اقتصاد به عنوان متولی جذب سرمایه‌های خارجی دارای ایده است و خوشبختانه حدود 15 میلیارد دلار جذب سرمایه‌ خارجی داشته‌ایم، تصریح کرد: بهترین اقدام این است که از جاذبه‌های بومی و منطقه‌ای کشور در جلب سرمایه‌های خارجی استفاده کنیم، لازمه آن اهدای اختیار بیشتر به استان‌‌ها است.

دژپسند با اشاره به اینکه استان‌ها قصد دارند موتور اقتصاد کشور باشند اما بدون اختیار نمی‌توانند، ادامه داد: بنگاه‌های تولیدی با نظام مالیاتی، گمرکی و بانکی ارتباط دارند، بهبود فضای کسب و کار بهترین مسیر کمک کننده به آنها است.

سرمایه‌گذار باید احساس امنیت کند

وی با تأکید بر اینکه در شرایط کنونی نمی‌توانیم به مودیان مالیاتی منظم فشار بیشتر وارد کنیم، باید راه فرار مالیاتی را ببندیم و پایه‌های مالیاتی جدید را مد نظر قرار دهیم، خاطر نشان کرد: لایحه ارزش افزوده باید با اولویت در دستور مجلس قرار گیرد تا در ابتدای سال جدید بر اساس آن فعالیت کنیم. نمی‌توان طالب سرمایه‌گذاری باشیم اما سرمایه‌گذار احساس امنیت نداشته باشد.

شریعتمداری در دفاع از برنامه خود برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی:
تشریح علت عدم حضور در جلسه بررسی استیضاح وزیر صمت

شریعتمداری علت عدم حضور خود در جلسه بررسی استیضاحش در راستای تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت را تشریح کرد.

محمد شریعتمداری در نشست علنی امروز (شنبه،5 آبان) مجلس شورای اسلامی در دفاع از برنامه خود برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: وزارت تعاون، اجتماعی‌ترین نهاد حاکمیت کشور است، از سوی دیگر این وزارتخانه مهمترین مرکز اقتصادی ایران محسوب می‌شود که اگر به این بخش اقتصادی عمل نشود نتیجه آن توزیع فقر در جامعه ایران است.

روحانی در جلسه دفاع از وزرای پیشنهادی؛ وزرای اقتصادی بار سنگینی را بر دوش دارند/ دژپسند در دفاع از برنامه های خود در مجلس عنوان کرد: تشکیل هسته های اندیشه ورزی مهمترین برنامه وزارت اقتصاد و دارایی/شریعتمداری در دفاع از برنامه خود برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی: تشریح علت عدم حضور در جلسه بررسی استیضاح وزیر صمت/ اسلامی:پیشگیری از توسعه حاشیه نشینی مهمترین برنامه وزارت راه و شهرسازی می شود

وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: نیمی از جمعیت کشور از اعضای رسمی صندوق‌های بازنشستگی و رفاه اجتماعی هستند که در حوزه مأموریت وزارت تعاون تعریف میشوند از این رو تکلیف عدالت اجتماعی در واقع رسیدگی به امور کارگران این قشر مولد است.

وی اظهار داشت: آنچه در دوره‌های تاریخی در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مغفول مانده موضوع تعاون است، برخی تعاون را تنها بنگاه داری می‌دانند بلکه تعاون فرهنگ‌سازی در بعد اقتصادی است که اگر مورد اهتمام قرار گیرد بسیاری از مشکلات کشور را حل می‌کند.

شریعتمداری با اشاره به سابقه اش در مجلس و دریافت رأی اعتماد از نمایندگان عنوان کرد: شما می‌دانید که بنده سوال، تحقیق و تفحص، استیضاح و بازرسی موردی و نوبه‌ای را از حقوق مسلم نمایندگان و مجلس می‌دانم  و به آن احترام می‌گذارم. این موضوعات جزو مهمترین مظاهر دموکراسی است و با توجه به این دیدگاه به هیچ عنوان از هیچ سوال در هیچ زمانی از هیچ نماینده‌ای عبور نخواهم کرد.

وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به مسائل یک ماه گذشته گفت: اگر به دلیل مسائل مختلف یک ماه گذشته در جلسه بررسی استیضاح بنده برای وزارت صنعت، معدن و تجارت حاضر نشدم به این علت بود که شب قبل سفر به ناحیه سیل زده مازندران داشتم، در مسیر رفت متوجه تقاضای نمایندگان شدم از این رو برای هماهنگی با هیئت رئیسه مجلس تماس گرفتم.

وی ادامه داد: آن زمان دکتر لاریجانی به سفر خارجی رفته بود، از اعضای دیگر هیئت رئیسه سوال کردم، آقای مطهری گفتند در پاویون جمهوری شنیده‌اند که رئیس مجلس گفته است با اعضای استیضاح کننده صحبت کنند تا شرایط برای تغییراتی که در دولت دنبال می‌شود فراهم باشد.

شریعتمداری عنوان کرد: بنده رضایت ندادم موضوع را از معاون پارلمانی پیگیری کردم، ایشان نیز همان صحبت‌های نایب رئیس مجلس را عنوان کردند. تلفنی نیز با جناب پزشکیان صحبت کردم و در نهایت راضی به عدم حضور نبودم اما آن روز تا پاسی از شب بازدید از مراکز سیل زده داشتم.

مطالب نادری را بررسی می‌کنم

وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به طرح موضوعاتی از سوی مخالفان و موافقانش برای تصدی این وزارتخانه بیان داشت: دوستان در مورد سوابق، برنامه ها و رزومه بنده و تطابق آن با وزارت پیشنهادی تعاون سخن گفتند که برخی از آنها کارشناسی شده و ارزشمند بود البته برخی از نکات در حیطه کار بنده نیست و به گذشته برمی گردد.

وی ادامه داد: اگر تمام مطالبی که شهاب نادری در مخالفت با بنده مطرح کرده‌اند پس از تصدی بر وزارت تعاون در اختیارم قرار گیرد، موضوع را بررسی می‌کنم و در بخش‌هایی پاسخ نماینده را خواهم داد و اگر مطالب صحت داشته باشد به مراکز قضایی ارائه می‌کنم، بنده به عنوان مدیر وقتی می‌شنوم پست مدیرعامل خرید و فروش می شود تنم می لرزد چرا که این موضوع در شأن نظام جمهوری اسلامی نیست.

اسلامی در دفاع از برنامه های خود در صحن مجلس
پیشگیری از توسعه حاشیه نشینی مهمترین برنامه وزارت راه و شهرسازی می شود/ بهسازی راه های روستایی در دستور کار قرار می گیرد

وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی از پیشگیری توسعه حاشیه نشینی و بهسازی راه های روستایی به عنوان مهمترین اقدامات خود در جهت اداره این وزارتخانه یاد کرد.

روحانی در جلسه دفاع از وزرای پیشنهادی؛ وزرای اقتصادی بار سنگینی را بر دوش دارند/ دژپسند در دفاع از برنامه های خود در مجلس عنوان کرد: تشکیل هسته های اندیشه ورزی مهمترین برنامه وزارت اقتصاد و دارایی/شریعتمداری در دفاع از برنامه خود برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی: تشریح علت عدم حضور در جلسه بررسی استیضاح وزیر صمت/ اسلامی:پیشگیری از توسعه حاشیه نشینی مهمترین برنامه وزارت راه و شهرسازی می شود

 محمد اسلامی در نشست علنی امروز شنبه 5 آبان مجلس شورای اسلامی در دفاع از برنامه های خود با اشاره به کلیپ پخش شده در صحن علنی مجلس گفت: رویکرد اصلی ما شایسته سالاری است و این کلیپ بیانی برای اثبات باور قلبی ما به این مهم بود. ضمن اینکه در رابطه با رویکرد مدیریتی که دارم برنامه های خود را در سه سرفصل تحقق ساختاری، وضع رویکردهای متفاوت مدیریتی و تعیین اولویت های راهبردی که در شرایط کنونی ما را برای تحقق اهداف برنامه هدایت کند، مورد توجه قرار دادم.

وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی افزود: مهمترین موضوعی که باید در اداره وزارت راه و شهرسازی باید مورد توجه قرار گیرد، اجرای برنامه ششم توسعه و توجه به احکام دائمی برنامه است که این دو برنامه فاخر در کنار قانون تسهیل و رفع موانع تولید و بهبود فضای کسب و کار به صورت هم افزا در جهت انضباط فکری در پیکره وزارت راه و شهرسازی علمیاتی خواهد شد. همچنین برنامه محوری براساس اسناد آمایش سرزمین در دستور کار قرار می گیرد.

اسلامی تصریح کرد: توجه به موضوع مسکن که نه تنها در قانون اساسی بلکه در برنامه ششم توسعه نیز در جهت تامین نیاز اقشار متوسط و کم درآمد جامعه آمده مبنی بر اینکه 40 میلیون و 500 هزار واحد مسکونی تا پایان سال اجرای برنامه، 900 هزار واحد مسکن برای اقشار کم درآمد و 500 هزار واحد برای اقشار تحت پوشش سازمان های حمایتی بوده، باید عملیاتی شود که سازوکار لازم برای آن نیز طراحی شده است.

وی ادامه داد: مهمترین اقدامی که باید در حوزه تامین مسکن صورت بگیرد، تحول ساختاری است که در پی آن به صورت یکپارچه و با استفاده از تمام ظرفیت های وزارت راه و شهرسازی بتوانیم قابلیت هایی ایجاد کنیم که با حضور بخش خصوصی مسکن سازی مبنای تولید قرار بگیرد، چرا که این یکی از وظایف این وزارتخانه بوده که در قانون بر آن به عنوان مسئول ایجاد تعادل در عرضه و تقاضای مسکن تاکید شده است.

اسلامی اظهار کرد: مهمترین دستور کار وزارت راه و شهرسازی این است که با استفاده از ظرفیت استان ها به صورت غیرمتمرکز و براساس نیاز شهرستان ها بر حسب محاسبات آماری بتوانیم با عرضه زمین و لحاظ موقعیت ها در راستای شهرسازی نوین ظرفیت های فاخری را در حوزه مسکن متناسب با شأن مردم و ایران اسلامی ایجاد کنیم. همچنین برای اقشار کم درآمد در جهت تامین مسکن شان منابع پشتیبان را محقق سازیم.

اسلامی افزود: تولید مسکن باید دراختیار تولیدکنندگان واقعی و نه سوداگران باشد، ضمن اینکه برای ایجاد سرپناه برای اقشار متوسط که استطاعت مالی آنها در مسیر کاهنده قرار گرفته است، با حمایت از تشکل های صنعتی اقدام کنیم، از سوی دیگر تحول در راه روستایی از دیگر برنامه های این وزارتخانه خواهد بود که هم اکنون دچار موازی کاری و پراکنده کاری شده است و با اینکه حجم مطالبات بالاست اما منابع کافی برای آن وجود ندارد، بنابراین در این مورد نیاز ساختار کارآمد و غیرمتمرکز ایجاد خواهیم کرد تا مطالبات بحق مردم را پیگیری کنیم. همچنین منابع لازم برای تحقق این امر نیز در بودجه سنواتی پیش بینی شود تا تحول در بازمهندسی راه های روستایی را محقق سازیم.

وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی بیان کرد: اجرای طرح بازآفرینی شهری که در برنامه برای آن سالانه 270 محله پیش بینی شده است را در دستور کار داریم کما اینکه برای100 واحد تفاهم نامه ای پیش بینی کرده ایم که با سیاستی متفاوت بازآفرینی شهری را عملیاتی کرده و بافت های فرسوده را احصا کنیم و با نوسازی ظرفیت های جدیدی را در شهر فراهم کنیم، چرا که مهمترین برنامه وزارت راه و شهرسازی پیشگیری از توسعه حاشیه نشینی خواهد بود که باید آن را مورد توجه قرار دهیم.

نظرشما
پربازدیدها
آخرین اخبار