کد خبر: ۴۱۱۷۲
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۷ - ۰۰:۲۷
ر حالی 150 میلیون دلار از اعتبارات صندوق توسعه ملی به منظور مقابله با گرد و غبار به دستگاه های اجرایی استان اختصاص یافت که سازمان آب و برق خوزستان که اخیر مدیرعامل آن بازنشسته شده نتوانسته ریالی را برای خود در زمینه خصوص جذب کند.
به گزارش اختصاصی آرانیوز در سفر اخیر مدیر ملی ستاد مقابله با گرد و غبار به خوزستان، 150 میلیون دلار اعتبار از محل صندوق توسعه ملی بین دستگاه های مختلف توزیع شد.

یکی از محوری ترین دستگاه های اجرایی که می تواند در زمینه مقابله با ریزگردها یا همان گرد و غبار نقش موثر و مهمی داشته باشد همین سازمان آب و برق خوزستان است اما در توزیع منابع مالی سهمی برای این سازمان در نظر گرفته نشده است.

استان خوزستان جزء 8 استان بحرانی در زمینه گرد و غبار است و با توجه به اینکه بیشترین فعالیت این پدیده در فصل زمستان انجام می شود، اما عملا شاهد آن هستیم که سازمان آب و برق به دلیل نداشتن منابع نمی تواند نقش خود در این حوزه را اجرا کند.

درختکاری، ایجاد کمربند سبز، آبرسانی به محل کانون های گرد و غبار نیاز به اعتبارات ویژه ای دارد، اما متاسفانه به دلیل نبود مدیریت صحیح در این سازمان، پیش بینی می شود برخی اقدامات مقابله ای با این پدیده با شکست مواجه شود.

استاندار خوزستان و وزارت نیرو مدیرعامل جدید و توانمندی معرفی کنند
در حالی که لابی ها و تلاش ها برای معرفی گزینه نهایی برای تصدی پست مدیرعاملی سازمان آب و برق خوزستان همچنان ادامه دارد، اما شنیده ها حاکی از این است که احمد سیاحی معاون عمرانی سابق استانداری خوزستان گزینه توانمندی است که به زودی قرار است معرفی شود.
حمایت نمایندگان مردم خوزستان در مجلس شورای اسلامی و نیز خبرگان رهبری از وی نشان دهنده توانمندی این مدیر با سابقه خوزستانی است.

گفته می شود، وزارت نیرو احمد سیاحی را برای مدیرعاملی سازمان آب و برق خوزستان انتخاب کرده و مراحل پایانی ابلاغ حکم وی در این وزارتخانه در حال طی شدن است.

به همین دلیل باید به مجموعه تصمیم گیرنده در انتخاب این فرد توانمند یادآوری کرد که تاخیر در معرفی مدیرعامل جدید این سازمان باعث فرصت سوزی برای استان است و با توجه به ضرورت های زیست محیطی و منطقه ای لازم است این مدیر توانمند خوزستانی هرچه زودتر معرفی شود تا با توانمندی هایی که در او وجود دارد، حقوق استان در حوزه اعتبارات پیگیری شود.
سیاستگذاری عالمانه و مدیریت عادلانه بر حوضه های آبریز دو پیش نیاز اساسی مدیریت منابع آب استان

 آنچه که روزهای اخیر در سپهر مدیریتی استان شاهدیم وزن کشی سیاسی صرف و فاقد محتوای علمی در تعیین و تبیین مدیر آینده صنعت آب و برق استان است.

شوربختانه این روزها سیاست زدگی تمامی مرزهای مدیریتی را درنوردیده و به تعبیری همه معادلات را تحت الشعاع قرار داده،راهبردی که سالهاست ره آوردی جز عقب ماندگی برای استان تحول دیگری در پی نداشته است،هرچند که امروزه مقوله مدیریت در سطح کلان بیمار و نیازمند درمان است اما این پدیده انحصاری در استان بیماری اش به مراتب صعب العلاج تر است،اینکه مدیریت را انحصاری نامیدم از این حیث که مدیریت سازمانها و ارگانهای کلیدی که متولی صنایع مادر در استان هستند در انحصار افراد معدودی درآمده و هرچندسال یک بار و در قالب مراسمی دست به دست می شوند که نهایتا تنها تحولی که در آنها صورت می گیرد اینست که مرتبا جای تودیع شده و معارفه شده باهم عوض می شود و البته با فرجام مشترکی به نام سوء مدیریت و ناکارآمدی، که از محل این زایش و رویش،فقط عقب ماندگی و عدم توسعه یافتگی برای استان رقم می خورد،امر نامبارکی که سالهاست با این تسلسل باطل مدیریت در استان خوزستان شاهد آن هستیم.

متاسفانه شاخص محوری در گزینش مدیران استان جای خود را به مفاهیم و معیارهایی چون مصلحت اندیشی،وصل بودن به ارکان قدرت و صاحبان مناصب و ...داده و برخلاف آنچه که از مکتب مولایمان علی(ع)  آموخته ایم به مسئولیت ها به مثابه طعمه ای نگریسته می شود.
آنچه که این روزها از بازخورد فضای حقیقی و مجازی در بحث گمانه زنی ها برای تعیین مدیرعامل سازمان آب و برق  برداشت می شودعصاره ای از  بی اخلاقی ها و بی مسئولیتی هاست است که در آن به توسعه استان محلی از اعراب ندارد.
 
نمونه ای از این بی اخلاقی ها رویکرد برخی طیف ها به تخریب برخی گزینه هاست،اینکه برخی مجموعه ها با استناد به برخی سوابق و کنشگری گزینه مد نظرشان سعی در تبیین فرد مورد نظرشان دارند که امر طبیعی است هرچند که در این گذار هم مبالغه کنند برآنها حرجی نیست اما اینکه در مقابل ،رقیب خود را با اوصاف جامعه گریزی چون تبانی،خیانت و وصل به مافیای آب و...تخریب کنند مصداق بی اخلاقی است.

جهت تنویر اذهان این نکته یادآور می شود که نگارنده مطلب پیش روی خود نیز با شواهد و قرائنی که برای وی ملموس است متمایل به یکی از نامزدهای مطرح برای تصدی این سمت است.

بنابراین حال که چند گزینه برای تصدی سمت مدیریت آب وبرق مطرح است،طیف فکری علاقمند به هرکدام از گزینه ها می بایست با معرفی صحیح گزینه خود و اجتناب از تخطئه رقیب، پروسه تصمیم سازی برای تصمیم گیران این عرصه را مسئولانه به منصه ظهور رساند.

به باور نگارنده برای تعیین مدیرعامل سازمان آب و برق باید پنج شاخص،پاکدستی،تخصص، تجربه مفید،بومی دلسوز، و آشنا بودن با مسائل مبتلا به استان مدنظر قرار گیرد.

از سوی دیگر سیاستگذاریها و رویکردهادر مدیریت منابع آب استان می بایست مبتنی بر تامین منافع عمومی و تبیین حق آبه ها بویژه کشاورزی و تالابها باشد،به گونه ای که خروجی همه اقدامات در این ابر سازمان منتج به ساماندهی معضلات انباشته این حوزه در سالهای اخیر باشد.

به نظر می رسد یکی از مهمترین برنامه های مدیر عامل آینده سازمان آب و برق رایزنی برای علاج بخشی و تعیین تکلیف سد گتوند که متاسفانه زایش آن ناشی از همین سوء مدیریتها بوده که امروز معضل آن دامن خوزستان را گرفته و به معضلی ملی تبدیل شده است.

 از برآیند آنچه که گفته شد چنین برمی آید که به باور این قلم  و با احترام به همه گزینه های مطرح،احمدسیاحی با توجه به بومی بودن، دانش آموختگی در سطوح عالی آکادمیک و تجربه مفید مدیریتی با گستره استانی و کشوری و سلامت نفسی که نگارنده  از وی سراغ دارد و با عنایت به سمت سالهای اخیر وی در کسوت معاون امور عمرانی استان که زمینه ساز شناخت حداکثری از مسائل مبتلا به استان را برای وی فراهم نمود و مضافا رویکرد علمی وی به مقوله مدیریت و غیر سیاسی بودنش، در صورت انتصاب به این سمت می تواند منشاء تحولات اثربخشی در این حوزه باشد. 


انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۰
سعید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۵
0
0
بهتر و اصلح تر از این گرینه درحال حاضر وجود خارجی ندارد
سیدرسول داودی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۸
0
0
دکتر سیاحی چهره شناخته شده و امتحان پس داده و بنظر من بهترین گزینه برای مدیریت در ارگانهای خوزستان ایشان است ،خدمت صادقانه ایشان را در آبفا و معاونت عمرانی استانداری خوزستان دیده ایم و امیدواریم دوبار خدمات ایشان در مدیریت ارگانهای خوزستان را شاهد باشیم.
سیدرسول داودی از فولاد اکسین خوزستان
نظرشما
پربازدیدها
آخرین اخبار