کد خبر: ۲۹۰۰۶
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۰
جلسه علنی مجلس شورای اسلامی از صبح امروز با حضور نمایندگان مجلس آغاز شده است.
به گزارش آرانیوز، جلسه علنی مجلس شورای اسلامی از صبح امروز به ریاست علی لاریجاین رئیس مجلس و با حضور نمایندگان آغاز شده و نمایندگان مشغول بررسی طراح‌ها و لوایح هستند.

در ذیل، می‌توانید پوشش زنده تمام اتفاقات امروز مجلس شورای اسلامی از متن تا حاشیه را بخوانید:

وزیر کشور: توزیع امکانات در ساعات اولیه زلزله غرب کشور مناسب نبود

عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور امروز صبح ( چهارشنبه 24 آبان) در صحن علنی مجلس گزارشی از اقدامات صورت گرفته در مناطق زلزله زده غرب کشور تشریح کرد.

وی افزود با بیان اینکه زلزله روز یکشنبه به بزرگی 7.3 ریشتر در عمق 11 کیلومتر رخ داد و از همان لحظات اول ستاد بحران تشکیل جلسه داد، خاطرنشان کرد: به دلیل بسته بودن جاده‌ها و تاریکی شب امکان انتقال امکانات لازم در ساعت اولیه نبود اما با طلوع آفتاب 19 فروند بالگرد عازم منطقه شدند. 

بیشتر بخوانید:احداث منازل روستایی برای زلزله‌زدگان کرمانشاه به سپاه واگذار شد

بیشتر بخوانید:روحانی: اگر مردم خانه‌هایشان را بسازند بهتر است

وزیر کشور  گفت: اولویت ما این بود که بتوانیم در گام اول مصدومین و مجروحیت را کاهش بدهیم لذا امکانات ارسالی هلال احمر، سپاه و ارتش بسیج شدند تا اقدامات لازم را انجام دهند.

رحمانی فضلی عنوان کرد: شرایط سازماندهی و توزیع امکانات در ساعات اولیه مناسب نبود.

متن کامل سخنرانی وزیر کشور را اینجا بخوانید


توصیه علی مطهری به دولت

حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه 24 آبان) قوه مقننه با استناد به ماده 24 آیین‌نامه داخلی مجلس طی تذکری گفت: در گزارشی که کمیسیون اصل 90 درباره عدم تدوین آیین‌نامه‌های قوانین از سوی دولت‌ها ارائه شد، اعلام شد که 90 درصد آیین‌نامه‌ها در موعد خودش تدوین نشده است.

وی ادامه داد: سال مالی در سال 96 در حال اتمام است و تنها از 9 آیین‌نامه‌ای که باید در بودجه سال 96 و برنامه ششم توسعه تدوین می‌شد تنها 3 مورد تدوین شده و 6 مورد تهیه نشده است که جای تعجب دارد.

علی مطهری نایب رئیس دوم مجلس که ریاست جلسه را برعهده داشت در پاسخ به تذکر این نماینده گفت: همه نمایندگان وظیفه دارند که این موضوعات را پیگیری کنند.

وی تصریح کرد: بسیاری از آیین‌نامه‌ها که در قوانین اعلام شده متاسفانه به موقع تدوین نمی‌شود و باید دولت در این زمینه فعال‌تر و چابک‌تر باشد.


دولت می‌گوید برنامه ششم را قبول ندارم

مصطفی کواکبیان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در صحن علنی مجلس با بیان اینکه حرمت امامزاده را متولیش باید نگه دارد، اضافه کرد: دولت قبلی قانون را دور می‌زد و دولت فعلی هم از همان ابتدا گفت که برنامه ششم توسعه را قبول ندارد، پس این چگونه است که مجلس در راس امور است؟

علی مطهری نایب رئیس دوم مجلس که ریاست جلسه علنی را برعهده داشت در پاسخ به اخطار این نماینده گفت: البته کمیسیون اصل 90 نمی‌تواند حکم صادر کند و حداکثر می‌تواند نظراتش را اعلام و گزارشی را که ارائه کرده به قوه قضائیه ارجاع دهد.

متن کامل این خبر را اینجا دنبال کنید


ترکیب شورای عالی آموزش و تربیت فنی، حرفه‌ای و مهارتی تعیین شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه 24 آبان) قوه مقننه در جریان بررسی طرح نظام جامع آموزش و تربیت فنی، حرفه‌ای و مهارتی برای تامین نظر شورای نگهبان موادی از این طرح را اصلاح کردند.

 نمایندگان بند یک ماده 5 این طرح را به شرح زیر و با 159 رای موافق، 5 رای مخالف و 7 رای ممتنع از مجموع 216 نماینده حاضر در صحن علنی پارلمان به شرح زیر اصلاح کردند:

شورای عالی آموزش و تربیت فنی، حرفه‌ای و مهارتی به جای نظام جامع آموزش و تربیت فنی و حرفه‌ای و مهارتی تشکیل می‌شود.

همچنین نمایندگان ماده 6 این طرح را با 162 رای موافق، 14 رای مخالف و 4 رای ممتنع از مجموع 214 نماینده حاضر به شرح زیر اصلاح کردند:

شورای عالی آموزش و تربیت فنی، حرفه‌‌ای و مهارتی به عنوان نهاد ملی به ریاست معاون اول رئیس جمهور، بدون ایجاد تشکیلاتی جدید با نقش سیاستگذاری در چارچوب اسناد بالادستی، برنامه‌ریزی کلان، تنظیم‌گری، تضمین کیفیت، طراحی و نظارت در اجرای نظام صلاحیت حرفه‌ای و نظارت بر آموزش و تربیت فنی، حرفه‌ای و مهارتی تشکیل می‌شود و اعضای آن به شرح زیر است:

1- معاون اول رئیس جمهور (رئیس شورا)
2- وزیر آموزش و پرورش
3- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری
4- وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی
5- وزیر صنعت، معدن و تجارت
6- وزیر جهاد کشاورزی
7- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
8- وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
9- رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور
10- دو نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، یک نفر از کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری و یک نفر از کمیسیون اجتماعی با تصویب به عنوان ناظر
11- رئیس اتاق تعاون ایران
12- رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معدن و کشاورزی ایران
13- رئیس اتاق اصناف ایران بدون حق رای
14- 3 نفر از متخصصین و صاحبنظران در آموزش و تربیت فنی، حرفه‌ای و مهارتی و بازار کار بدون حق رای

در تبصره یک این ماده اصلاحی آمده است: افراد موضوع بند 14 به پیشنهاد دبیرخانه شورای عالی و تصویب اکثریت اعضای دارای حق رای شورای عالی انتخاب و با حکم معاون اول رئیس جمهور برای مدت 4 سال منصوب می‌شوند. انتخاب مجدد آنان بلامانع است.

به گزارش تسنیم، در تبصره 2 این ماده اصلاحی ذکر دشه دبیرخانه شورای مذکور در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مستقر و دبیر آن توسط معاون اول رئیس جمهور بدون حق رای منصوب می‌شود.

همچنین در تبصره 3 این ماده اصلاحی آورده شده: سایر وزرا حسب مورد به دعوت رئیس شورا (بدون حق رای) حضور می‌یابند.

 ماده 7 این طرح نیز با 139 رای موافق، 5 رای مخالف و 8 رای ممتنع از مجموعع 213 نماینده حاضر در صحن علنی پارلمان به شرح زیر اصلاح شد:

با عنایت به اصلاح ماده 6 که شورای عالی جایگزین نهاد ملی شد در تمام مواد این مصوبه عبارت نهاد ملی به شورای عالی تغییر می‌یابد.


اختلاف‌نظر مجلس و شورای نگهبان درباره وظایف "بسیج" رفع شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه 24 آبان) قوه مقننه جهت تامین نظر شورای نگهبان بخش‌هایی از طرح تقویت بسیج مستضعفین را جهت تامین نظر شورای نگهبان با اکثریت آرا تصویب کردند.

براساس این گزارش، نمایندگان مجلس در این جلسه از مجموع 208 نماینده حاضر، با 122 رأی موافق، 23 رأی مخالف و 17 رأی ممتنع بخش‌هایی ا طرح کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره تقئیت بسیج مستضعفین را جهت تأمین نظر شورای نگهبان اصلاح کردند.

ایراد شورای نگهبان به این طرح این بود که آن را مغایر با اصول 110 و 176 قانون اساسی که به اختیارات رهبری دلالت دارد، دانسته بود، حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنور عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز به نمایندگی از کمیسیون متبوعش اصرار داشت که این طرح برای بررسی‌های بیشتر به کمیسیون مجمع تشخیص مصلحت ارجاع شود که نمایندگان با آن مخالفت کرده و طبق اصلاحاتی که در ذیل آمده، آن را اصلاح کردند.

متن کامل را اینجا مشاهده کنید


درگیری لفظی پزشکیان و کریمی‌قدوسی

در جلسه علنی امروز (چهارشنبه 24 آبان) قوه مقننه پس از نطق جواد کریمی قدوسی نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی که اشاره‌ای به نطق میان دستور روز دوشنبه مسعود پزشکیان نایب رئیس اول مجلس داشت و مباحثی درباره فتنه سال 88 بیان کرد، جمعی از نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس به کریمی‌قدوسی اعتراض کردند.

مسعود پزشکیان نایب رئیس اول مجلس که ریاست جلسه را برعهده داشت گفت: من تنها حدیثی از حضرت علی (ع) می‌گویم و بحث دیگری را مطرح نمی‌کنم.

پس از اظهارات پزشکیان‌، حاجی‌بابایی و محسن کوهکن با قرار گرفتن در مقابل جایگاه هیئت رئیسه به مسعود پزشکیان یادآوری کردند که نمی‌تواند پاسخ اظهارات کریمی قدوسی را بدهد.

به گزارش تسنیم، مسعود پزشکیان زمانی که با اعتراض نمایندگان مواجه شد گفت: من جوابی نمی‌دهم و آنچه که روز دوشنبه گفته‌ام محکم و مستدل است.


روحانی چند مصوبه مجلس را ابلاغ نکرده است؟

 گزارش کمیسیون اصل نودم مجلس شورای اسلامی درباره «بررسی طرز کار قوه‌مجریه در ابلاغ و اجرای قوانین مصوب(اعم از دائمی و آزمایشی) و تهیه و تنظیم مقرره و آیین‌نامه‌های اجرایی مربوط» در جلسه علنی امروز(چهارشنبه 24 آبان) پارلمان قرائت شد.

گزارش کمیسیون اصل نودم مجلس را داوود محمدی رئیس این کمیسیون در جلسه علنی مجلس قرائت کرد.

در بخشی از گزارش کمیسیون اصل نودم مجلس که در جلسه علنی پارلمان قرائت شد، آمده است: از 61 فقره قانونی که از ابتدای دوره دهم مجلس شورای اسلامی تا 1396/3/6 از رئیس‌ مجلس به دولت ابلاغ شده، 58 فقره از سوی رئیس‌جمهور ابلاغ و در روزنامه رسمی منتشر و 3 قانون در پی عدم ابلاغ آنها از سوی رئیس‌جمهور در مهلت قانونی، بعد از محموعا 95 روز تأخیر، پس از ابلاغ از سوی رئیس مجلس در روزنامه رسمی منتشر شده است.


اسامی 8 نماینده‌ای که با تأخیر در جلسه علنی مجلس حاضر شدند

اسامی تأخیرکنندگان آغاز صد‌و‌پنجاه‌و یکمین جلسه علنی امروز (چهارشنبه 24 آبان)مجلس شورای اسلامی از سوی هیئت رئیسه اعلام شد که بر این اساس 8 تن از نمایندگان با تاخیر در جلسه علنی مجلس حاضر شدند.

به گزارش تسنیم اسامی تاخیرکنندگان آغاز جلسه علنی صبح امروز عبارتند از:

1.علیرضا ابراهیمی 2. ولی داداشی 3. اسد‌الله قره‌خانی 4.محمد‌جواد کاظم‌نسب 5. احمد‌علی کیخواه 6.علی محمد مرادی 7.سید‌راضی نوری 8.نبی‌هزار جریبی

عضو هیئت مجلس اظهار داشت: در جلسه گذشته اسامی محمد نعیم امینی‌فرد، علیم یارمحمدی ، حبیب الله ده مرده، احمد علی کیخواه، نظر افضلی، فرهاد فلاحتی ، محمد باقر عباری عبادی، محمد‌باسط درازهی و امیر حسن‌خانی به عنوان متاخرین اعلام شد،که اصلاح می‌شود.


موضوع جلسه شب‌گذشته امام خامنه‌ای با سران قوا چه بود؟

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در سخنان پیش از دستور امروز (چهارشنبه 24 آبان) صحن علنی پارلمانی با اشاره به جلسه غیرعلنی امروز مجلس که پیش از جلسه علنی برگزار شد گفت: در این جلسه گزارشی راجع به مسائل آسیب‌های اجتماعی و تصمیماتی که در کشور گرفته شده و باید پیگیری شود، بحث و تبادل نظر شد.

وی با اشاره به جلسه شب گذشته سران قوا و جمعی از مسئولان با رهبر معظم انقلاب اسلامی اظهار داشت: در این جلسه پیرامون تصمیماتی که باید درباره آسیب‌های اجتماعی به خصوص با عنایت رهبر معظم انقلاب مورد بررسی قرار گرفت به طوریکه همه بخش‌های حکومت باید درباره آسیب‌های اجتماعی با عنایت ویژه‌ای این موضوع را پیگیر باشند.

انتهای پیام/

نظرشما
پربازدیدها
آخرین اخبار