کد خبر: ۹۴۱۳۵
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۰
۲۰۰ هکتار از شالیزارهای کلات کهگیلویه در آستانه نابودی بوده و دست کوتاه کشاورزان به وعده‌های بلند و بی عمل مسئولان نمی‌رسد.
۲۰۰ هکتار از شالیزارهای کلات کهگیلویه در آستانه نابودی است

به گزارش آرانیوزاز یاسوج، 200 هکتار از شالیزارهای کشاورزان منطقه کلات دشمن زیاری کهگیلویه در آستانه نابودی است و نجات کشاورزان توسط مسئولان تنها در حد شعار و برخی کارهای نمایشی در حد بیل زدن غیر حرفه‌ای مسئولان ارشد استانی بوده است.

 باران‌های سیل آسای اخیر در کهگیلویه و بویراحمد بویژه در بخش کشاورزی خسارت‌های زیادی به بار آورده تا جایی که سیل دسترنج برخی کشاورزان را یکجا با خود برده و به گفته مسئولان سازمان جهاد کشاورزی خسارت سیل به این بخش بیش از 1200 میلیارد تومان برآورد شده است.

بدون شک توپوگرافی خاص و کوهستانی بودن کهگیلویه و بویراحمد و همچنین جنگل‌های چندین صدساله بلوط در کنترل سیلاب نقش مهمی دارد تا جایی که در چند دهه اخیر، سیل در این دیار کمترین خسارت جانی را داشته است، هرچند در سیل اخیر مسئولان استانی با شعار، می‌خواهند نبود خسارت جانی را جزو عملکرد خود قلمداد کنند.

قبل از وقوع سیل‌های اخیر سازمان هواشناسی و مدیریت بحران کشور به برخی استان‌ها هشدار داد و خواهان تدابیر لازم شده بودند ولی در استان کهگیلویه و بویراحمد قبل از سیل تنها به برگزاری نشست ستاد مدیریت بحران اکتفا کرده و بعد از سیل نیز بیل زدن‌های نمایشی و توزیع ارزاق ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) را جزو عملکرد کم نظیر خود قلمداد کرده و بر سر دست گرفتند تا برخی رسانه‌ نماها نیز در بوق تبلیغاتی کنند.

 

حدود 200 هکتار از شالیزارهای منطقه کلات دشمن زیاری به دلیل گل آلود بودن رودخانه مارون، عدم دسترسی به دستگاهای ماشین آلات سنگین همچون بیل و لودر و از همه مهمتر قطعی مکرر برق در آستانه نابودی است.

مسیر انتقال آب به مزارع درحال تعمیر است
این در حالی است که سید علی معتمدی‌پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد 7 روز پیش، از تامین چندین دستگاه ماشین‌آلات سنگین برای ترمیم سراب‌ها و کانال‌های تامین آب اراضی کشاورزی به ویژه شالیزارهای این استان خبر داد بود.

معتمدی‌پور این را هم گفته بود که 2 هزار هکتار از شالیزارهای استان از نابودی نجات یافته‌اند در حالی بررسی‌های تسنیم نشان می‌دهد بسیاری از کشاورزان در مناطق مختلف از جمله کلات دشمن زیاری،کره دنا و ...به خاک سیاه نشسته‌اند.

علی رستگار از کشاورزان منطقه کلات دشمن زیاری گفت: کسی از مسئولان صدای ما را نمی‌شنود، شما به عنوان زبان گویای ما، نگذارید دسترنج یکساله یک شبه نابود شود.

محسن رحیمی نیز می‌گوید: سیل کانال‌های کشاورزی را تخریب کرده و شالیزارها در صورت چاره اندیشی توسط مسئولان و متولیان امر در یکی دو روز اخیر، به کلی نابود خواهند شد.

یکی دیگر از کشاورزان منطقه کلات از بی توجهی شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد ابراز نگرانی کرد و گفت: قطعی مکرر برق بیش از دیگر مشکلات دارد کشاورزان را به خاک سیاه می‌نشاند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد  گفت: پمپاژ شالیزارهای کلات دشمن زیاری کهگیلویه مربوط به چندین سال بوده و جهاد تنها تا 4 سال نقش حمایتی دارد و بعد از ان مالکیت و نگهداری با کشاورزان خواهد بود.

سید علی معتمدی‌پور با ناکید در تلاش برای تعمیر پمپ آب شالیزارهای کلات دشمن زیاری  هستیم، ادامه داد: کشاورزان نیز پمپ‌های دیزلی کوچک در اختیار دارند و باید موقت استفاده کنند تا مشکل سراب شتلیزارها بعد از رفع کامل خطر سیلاب حل شود.

 

وی خاطرنشان کرد: جهاد کشاورزی یکبار سراب‌های شالیزارهای کلات دشمن زیاری را ترمیم و کانال‌ها را لایه روبی کرد اما مجدد سیلاب تخریب کرد.

 

 

برچسب ها: کشاورزی
نظرشما
پربازدیدها
آخرین اخبار