کد خبر: ۶۴۱۲
تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۸
در اجلاس اخیر کمیته میراث جهانی یونسکو قرار است پرونده‌های شوش و میمند از ایران مورد بررسی قرار گرفت و شوش به‌عنوان قدیمی‌ترین شهر مسکونی جهانی ثبت جهانی شد.

شوش در فهرست آثار جهانی ثبت شد

 

به گزارش خبرنگار آرا نیوز، سی و نهمین نشست کمیته میراث جهانی سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسکو) هم‌اکنون در شهر بن آلمان درحال برگزاری است و هیئت ایرانی به ریاست معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری به‌منظور دفاع از پرونده‌های شوش و میمند در این اجلاس حضور دارند..

بر اساس این گزارش در این اجلاس هیئت ایرانی ضمن ارائه گزارش‌های ادواری حفاظتی از سایت‌های میراث جهانی و دفاع از پرونده‌های شوش و میمند به پرسش‌های کشورهای عضو کمیته پاسخ دادند.

در پرونده شوش، تپه باستانی آن با در نظر گرفتن معیارهای چهارگانه کمیته میراث جهانی در خصوص حفظ اصالت، یکپارچگی، مدیریت و حفاظت محوطه و در پرونده میمند نیز منظر فرهنگی آن مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفت.

سی و نهمین نشست کمیته میراث جهانی سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسکو) تا ۱۷ تیر ادامه دارد.

چغازنبیل و آسیب‌های آبی شوشتر پیش از این از استان خوزستان در فهرست آثار جهانی ثبت‌شده است.

شوش واقع در استان خوزستان یکی از قدیمی‌ترین سکونتگاه‌های شناخته‌شده جهان است، احتمالاً به سال چهار هزار پیش از میلاد پایه‌گذاری شده است. با وجود اینکه نخستین آثار یک دهکده مسکونی در آن مربوط به هفت هزار سال پیش از میلاد هستند. طبق اسناد باستانی شوش از مهم‌ترین و باشکوه‌ترین شهرهای باستانی ایران و جهان بوده است و فعالیت‌های باستان شناسی در آن ادامه دارد.

شهر باستانی شوش روزگاری مرکز برخورد دو تمدن مهم بوده، که هریک به سهم خود در دیگری تأثیر داشته است، یکی تمدن بین‌النهرین و دیگری تمدن عیلام. قرار گرفتن این منطقه در شمال خلیج‌فارس و نیز همسایگی با بین‌النهرین در پیدایش این وضع ویژه تأثیر بسیاری داشته است.


نظرشما
پربازدیدها
آخرین اخبار