به گزارش آرانیوز به نقل از افکارنیوز، ابرترابی نماینده مجلس دهم اخیرا در گفت و گویی درباره پشت پرده استیضاح نشدن برخی وزرا اظهار داشت: در استیضاح وزرا لیستی در مجلس داریم که آپارتمان‌هایی برای عدم استیضاح آن وزیر به نمایندگان داده شده یعنی به نمایندگانی آپارتمان داده شده که استیضاح از وزیر را منتفی کردند که این لیست به شورای نگهبان هم داده شده است؛ پس می‌بینیم که فساد این چنینی هم وجود دارد.

 وی در پاسخ به این سوال که این لیست مربوط به دوره قبل است یا خیر،‌گفت: مربوط به دوره‌های قبل و همین دوره هم هست یعنی فقط مربوط به دوره‌ قبل (مجلس نهم) نیست.
این نماینده مجلس بیان داشت: لیستی از این افراد در مجلس وجود دارد که البته به شورای نگهبان هم داده شده است، در دوره قبل هم زیاد بود. بسیاری از رد صلاحیت‌ها هم به همین دلیل بوده است. قرائن و شواهد را که می‌بینیم متوجه می‌شویم که با توجه به گزارشات ارائه شده این موارد با گزارشات و مستند دیگر در شورای نگهبان دستگاه‌های امنیتی نظامی انتظامی و اطلاعاتی سازگار است.
این موضوع اگر با مستندات همراه باشد نشان دهنده فسادی بزرگ در مجموع مجلس است که دستگاههای نظارتی باید سریعا به این موضوع ورود کنند.
از سوی به نظر می رسد شورای محترم نگهبان در تائید صلاحیت برخی افراد در انتخابات آینده باید سقف صلاحیت را در نظر بگیرد تا شاهد چنین فسادهایی از نمایندگان مردم نباشیم.
از سوی دیگر قوه قضاییه نیز با ورود به این پرونده این موضوع حساس را بررسی کرده و نتایج آن را به مردم اعلام کند ، البته قوه قضاییه نشان داده برای برخورد با هر نوع فساد در هر جایی هیچ نوع اغماضی ندارد و مطمئنا با بررسی این پرونده می تواند ابعاد مختلف آن را آشکار و نشان دهد مبارزه با فساد از اولویت های نظام مقدس جمهوری اسلامی است.
از سوی دیگر مردم در انتخابات آینده باید افرادی را انتخاب کنند که جوان و فعال و پویا بوده و با انرژی به دنبال حل مشکلات ملت باشند نه اینکه با پیشنهاد رشوه از استیضاح یک وزیر خودداری کنند.

 

ابوالفضل ابوترابی:

شاید نمایندگان می‌خواستند خانه‌ها را به مردم بدهند

image.png

نماینده مجلس گفت: طبیعتاً مراجعه به نمایندگان زیاد است و خیلی‌ها می‌آیند و خانه و وضع مالی خوبی ندارند. احتمال دارد یک تعدادی از آن آپارتمان‌ها این طوری باشد که برای مردم گرفته‌اند.

به گزارش ایسنا، روزنامه ایران نوشت: هنوز هیچ جزئیاتی از اعطای آپارتمان به برخی نمایندگان در ازای انصراف از طرح استیضاح وزرا منتشر نشده. ادعایی که روز دوشنبه ابوالفضل ابوترابی، نماینده مخالف دولت آن را مطرح کرد و گفت شورای نگهبان هم در جریان این ماجرا قرار دارد. دیروز اما نجات‌الله ابراهیمیان، عضو حقوقدان شورای نگهبان به «خبرآنلاین» گفت که از چنین لیستی بی‌اطلاع است.

ساعاتی پس از اظهارات ابراهیمیان، عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان هم در گفت‌وگو با «خبرآنلاین» از وجود چنین مواردی اظهار بی‌اطلاعی کرد و حتی درباره دوره‌های قبل هم گفت: «در خاطرم نیست نماینده‌ای به خاطر گرفتن آپارتمان رد صلاحیت شده باشد.» همزمان محمدعلی پورمختار، نماینده عضو کمیسیون حقوقی مجلس هم درباره «ارائه لیست نمایندگانی که آپارتمان گرفته‌اند به شورای نگهبان» گفت: «من هم این خبر را شنیده‌ام اما طبق اطلاعی که من دارم، این واگذاری‌ها مربوط به مجلس هشتم و نهم بوده است و در مجلس دهم چنین اتفاق رخ نداده است.» او البته این واگذاری‌ها را هم بدون اشکال عنوان کرد و توضیح داد: «این کار ظاهراً معمول است که وزارت شهرسازی آپارتمان‌هایی به مردم و مسئولان واگذار می‌کند که نمایندگان مجلس هم جزئی از آنها بوده‌اند و این که فروش این آپارتمان‌ها بابت معامله پشت پرده‌ای باشد چنین نیست.»

محمدجواد جمالی نوبندگانی، سخنگوی هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان هم همزمان به «ایران» گفت که هیچ گزارش و شکایتی در این رابطه به این هیأت واصل نشده و او شخصاً نیز تاکنون هیچ صحبتی در این باره نشنیده است. این در حالی است که ساعاتی بعد از انتشار سخنان ابوترابی، پروانه سلحشوری، نماینده تهران در حساب شخصی توئیتر خود از او خواست لیست افرادی را که مدعی است برای انصراف از استیضاح، آپارتمان دریافت کرده‌اند، منتشر کند.

ابوترابی دیروز در گفت‌وگو با «ایران» اما توضیح داد که این لیست در اختیار او نیست و تأکید کرد محمداسماعیل سعیدی، نماینده تبریز در جریان این موضوع است. از جمله ادعاهای ابوترابی در این گفت‌وگو این بود که مدعی شد شاید برخی از نمایندگان این آپارتمان‌ها را برای دادن به ارباب رجوع‌ها گرفته‌اند. او همچنین نگفت این لیست کی و چطور منتشر خواهد شد و اساساً از کجا استخراج شده است. تماس‌های مکرر «ایران» با محمداسماعیل سعیدی نیز برای اطلاع بیشتر از جزئیات این موضوع بی نتیجه ماند.

شما ادعایی درباره اعطای آپارتمان به برخی نمایندگان مطرح کرده‌اید و گفتید گزارش آن هم به شورای نگهبان داده شده. اما آقای ابراهیمیان، عضو این شورا درباره چنین گزارشی ابراز بی‌اطلاعی کرده است.

لیست اصلی دست آقای سعیدی نماینده تبریز است و باید از ایشان پیگیری کنید. ان‌شاءالله ایشان به وقتش عمل می‌کنند.

اما این شما بودید که به خبرگزاری فارس گفتید لیست به شورای نگهبان هم داده شده، از روی اطلاع گفتید یا نه؟

قرار بود بدهند به شورای نگهبان. شاید داده‌اند و آقای ابراهیمیان هنوز اطلاع ندارد.

یعنی مطمئن نیستید؟

باید از آقای سعیدی پیگیری کنید. ایشان بیشتر اطلاع دارد.

خب آقای ابوترابی! چرا چیزی را که مطمئن نیستید، این گونه مطرح می‌کنید؟

حالا این بعداً اعلام می‌شود ان‌شاءالله. تعداد این‌هایی که آپارتمان گرفته‌اند هم خیلی زیاد نیست. چند نفر محدود هستند.

مثلاً چند نفر هستند؟ ۲-۳ نفر هستند؟ ۱۰ نفر هستند؟ بالای ۱۰ نفر هستند؟

حالا ان‌شاءالله اینها باید اعلام شود. عددها خیلی مهم نیست. البته خیلی‌ها هم این آپارتمان‌ها را برای شخص خودشان نگرفته‌اند.

یعنی برای چه کسانی گرفته‌اند؟

طبیعتاً مراجعه به نمایندگان زیاد است و خیلی‌ها می‌آیند و خانه و وضع مالی خوبی ندارند. احتمال دارد یک تعدادی این طوری باشد که برای مردم گرفته‌اند.

یعنی برای ارباب رجوع آپارتمان گرفته‌اند؟

ممکن است مردم عادی و ارباب رجوع‌ها مریض داشته باشند و از این موارد هم باشد.

این یک مقدار غیر عادی نیست؟

بله. به هر حال قدری غیر عادی است. ولی متأسفانه ارباب رجوع‌ها هم از نمایندگان همه چیز می‌خواهند.

خیلی‌ها برای یک وام چند صد هزار تومانی به مجلس می‌آیند و دست خالی برمی‌گردند، چه کسی باور می‌کند به ارباب رجوع آپارتمان بدهند؟ چطور توقع دارید این ادعا را باور کنیم؟

بله این شبهه‌ای که می‌گوئید وارد است. این لیست هم الان هست و آقای سعیدی بیشتر در جریان هست. در وقت مقتضی هم قطعاً شورای نگهبان وظیفه‌اش را عمل می‌کند.

شما به فارس گفته‌اید این موضوع یک «فساد عظیم» است، بعد حالا می‌گوئید تعدادشان زیاد نیست و برای ارباب رجوع گرفته‌اند؟ این دو چطور با هم همخوانی دارند؟

خب باید بررسی شود، من آنجا هشدار دادم.

یعنی بررسی نکرده بودید و اظهار نظر کردید؟

بیشتر باید بررسی شود. عرض کردم لیست دست آقای سعیدی است و نهادهای ذی‌ربط هم باید تأیید کنند.

کدام نهادهای ذی‌ربط؟ قضائی، امنیتی، بازرسی؟ کدامیک تا حالا بررسی کرده‌اند؟

نه، نهادهایی که بتوانند این را ثابت کنند. این را باید از خود آقای سعیدی بپرسید.

این چیزی که مدعی شده‌اید، مربوط به کدام دوره است؟

این فقط برای دوره دهم مجلس است.

از چند وزارتخانه بوده؟ بیشتر از یکی بوده‌اند؟

نه، از یک وزارتخانه بوده.

در چه بازه زمانی رخ داده؟

مربوط به تقریباً همان دو سال اول مجلس می‌شود.

چه زمانی این اسنادی را که دارید منتشر می‌کنید با توجه به شبهاتی که ایجاد شده؟

البته این برای پیگیری قضائی خلأ قانونی دارد و قابل پیگیری هم نیست. ان‌شاءالله در قانون جدید اعاده اموال نامشروع چون داریم رانت را تعریف می‌کنیم، می‌تواند شامل رانت شود.

اصلاً بحث تعقیب قضائی فعلاً مطرح نیست. برای رسوا شدن افرادی که می‌گوئید و افشای ابعاد این اتفاق کی این اسناد را منتشر می‌کنید؟ چرا تا الان منتشر نشده؟

به هر حال محدودیت‌های نوع اطلاع‌رسانی و بحث افکار عمومی هست و اقتضائاتی داریم و دوستان حتی برخی می‌گفتند بهتر بود الان هم گفته نمی‌شد.

چرا؟ شما نصف خبر را که ادعا است، گفته‌اید اما نصف دیگر را که مستندات این ادعاست، نمی‌گویید.

چون نگرانیم شاید منابعی که این اخبار را می‌دهند، دچار آسیب شوند.

این موارد را برای پیشگیری و توقف این روند به اطلاع خود دولت رسانده‌اید؟

نه، به هر حال کار را به همان مراجع مربوطه می‌سپاریم.

یعنی در حد هشدار هم به دولت چیزی نگفته‌اید و نمی‌گویید؟

در این باره من تصمیم نمی‌گیرم. دوستان باید تصمیم بگیرند.

این دوستان که می‌گوئید که هستند؟

همین نمایندگان همفکر ما در بحث مبارزه با فساد در مجلس.

افکار عمومی کی باید منتظر افشای اسناد شما باشند؟

ان‌شاءالله وقتش برسد، منتشر می‌شود.