کد خبر: ۴۴۵۲۷
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۸:۳۰
آبادان - فرمانده قرارگاه کربلا در جنوب غرب کشور از تجربه‌هایی که سیلاب خوزستان به همراه داشت و راه‌های مقابله با کاهش تلفات و خسارت‌های آن سخن گفت.
به گزارش آرانیوز، سردار احمد خادم سیدالشهدا در گفتگو با خبرنگار مهر با قدردانی از مردم آبادان و ابراز خرسندی از همدلی و همکاری بسیار خوب میان مردم، مسئولان، مدیران مختلف دستگاه‌های اجرایی، نیروهای مسلح، سپاه، جهادی و بسیجی در کمک به کنترل روان آب‌ها گفت: همه دست به دست هم داده و با بهره گیری از امکانات مهندسی توانستیم مقابل این روان آب‌ها را بگیریم. ما از منطقه شعیبیه شوشتر و بامدژ اهواز کار را آغاز کردیم و به همین ترتیب پیش آمدیم. با هدایت روان آب‌های اهواز به کانال سلمان وضعیت شهر بهبود یافت.

وی افزود: در عین دو، حمیدیه و سوسنگرد نیز در جهت کمک به تخلیه سیلاب‌ها کمک کردیم و درجهت کنترل و مهار سیلاب‌ها به سمت هورالعظیم کوشیدیم. سیلاب از سمت اهواز به سمت کانال بحره و از آنجا به تالاب شادگان و سپس به خوریات و در نهایت خلیج فارس هدایت شده و همچنان ادامه دارد.

سردار خادم سیدالشهدا با بیان اینکه در یکی دو روز گذشته با حوضچه‌هایی که در کانال المهدی خرمشهر ایجاد شد توانستیم سیلاب را هدایت، کنترل و مدیریت کنیم، اظهار کرد: آخرین مسیر حرکت این روان آب‌ها به آبادان است که در حال حاضر در جاده امام علی به سمت سمت بیمارستان صحرایی علی ابن ابیطالب (جاده‌ای میان جاده آبادان اهواز و آبادان ماهشهر) دژ مستحکمی به طول ۱۰ کیلومتر را با بهره گیری از ۱۵ دستگاه بیل مکانیکی، ۳۰ دستگاه کمپرسی، ۱۰ دستگاه لودر، جرثقیل، کمرشکن، و در مجموع با ۶۰ دستگاه ماشین آلات مهندسی احداث کردیم و آن را با کمک گروه‌های جهادی فراخوانده شده و استفاده از پلاستیک و گونی‌های خاک مستحکم کردیم تا بادهایی که به این سو می‌وزد به این خاکریر آسیب نرساند، همه دست به دست هم می‌دهیم تا کارها به خوبی از پیش برود و مردم هیچ نگرانی از بابت این روان آب‌ها نداشته باشند.


فرمانده قرارگاه کربلا در جنوب غرب کشور با اشاره به کاهش دبی آب رودخانه‌های کرخه، دز و کارون یادآور شد: حجم روان آب‌ها در مقطع اهواز و فارسیات پایین آمده و در حال هدایت و کنترل روان آب‌ها به خورات و هورالعظیم هستیم و از این بابت مردم هیچ نگرانی نداشته باشند.

سردار خادم سید الشهدا در بخش دیگری از سخنان خود درباره علل حضور نیروهای حشدالشعبی در خوزستان و به ویژه آبادان خرمشهر و شادگان گفت: نیروی سپاه اعم از زمینی، هوایی، دریایی، مقاومت بسیج و نیروی قدس به فرمان مقام معظم رهبری و به طور تمام قد وارد عمل شدند به طوری که نیروی زمینی سپاه با حدود ۵۰۰ دستگاه انواع ماشین آلات خود شامل کامیون، دستگاه‌های مهندسی، مینیکوب، نفربر، نیروی دریایی سپاه با ۳۰۰ فروند قایق، نیروی هوایی سپاه با ۱۰ فروند بالگرد به همراه نیروهای بسیجی، جهادی و ۱۰ تا از گردان‌های سپاه برای کار و کمک وارد شهرها و روستاهای کشور شد.

اقدام حشدالشعبی بشردوستانه بود

وی با اشاره به وظیفه نیروی قدس در مقابله با گروه‌های تکفیری و داعشی در سوریه و عراق افزود: حشدالشعبی یک گروه ۱۰۰ هزار نفره است که پس از پیروزی حزب الله و مقاومت در عراق و سوریه تشکیل شد و از آنجایی که جمهوری اسلامی در بحث نابودی گروه تکفیری داعش به آنها بسیار کمک کرد آنها نیز وظیفه خودشان می‌دانستند که در شرایط به وجود آمده سیل برای جمهوری اسلامی ورود کرده و کمک کند، کمک‌های آنان مهندسی به اضافه کمک‌های مردمی، آمبولانس و بیمارستان صحرایی بود که مورد استقبال مردم سیل زده نیز واقع شد.

سردار خادم سیدالشهدا بیان کرد: اینها هم وظیفه خودشان می‌دانستند که به کمک ما بیایند و در سیلی که بروز کرده کمک کنند و یک کمک مهندسی برای ما آوردند و کمک‌های مردمی و آمبولانس و بیمارستان صحرایی آوردند که مورد استقبال مردم واقع شد.

فرمانده قرارگاه کربلا در جنوب غرب کشور اظهار کرد: اقدام گروه حشدالشعبی به طور صرف کاری بشردوستانه بود و ما نیز از تمام کشورهایی که اقدامات بشردوستانه ای نسبت به مردم سیل زده داشتند، قدردانی می‌کنیم.

سردار خادم سید الشهدا در بخش دیگری از سخنانش در مورد تجربه‌ای که از بروز سیل در کشور حاصل شد، گفت: تجربه‌ای که از این سیل به دست آمد آنکه بایستی ما برای مقابله با بحران‌ها ستادهای قوی تشکیل دهیم تا در شرایط مشابه احتمالی و شاید هم سخت‌تر بتوانیم به موقع و قوی‌تر و با بسیج امکانات وارد عمل شویم.

وی افزود: ما خیلی از شب‌ها بیدار ماندیم و کنار خاکریزها مردم و جوانان را بسیج کردیم تا کار هدایت سیلاب‌ها با کمترین خسارت محتمل انجام شود، چند شب پیش شبیه عملیات کربلای ۵ ما تا صبح ۱۵ کیلومتر خاکریز را آن هم در عرض ۳۰ ساعت احداث کردیم، اینها ما را یاد شب‌های عملیات در دوران دفاع مقدس می‌اندازد، این یک تجربه دیگر برای ما بود.

وی اظهار کرد: خوشبختانه مدیریت خوب حرکت روان آب‌ها سبب شد تا در این مقطع ما تلفاتی نداشته باشیم و خسارت‌ها نیز به حداقل برسد، مردم مسئولان در کنار یکدیگر قرار گرفتند و به این شرایط قابل قبول را به وجود آوردند.

فرمانده قرارگاه کربلا در جنوب غرب کشور تصریح کرد: البته از لحاظ تجهیزات و امکانات مشکلات و کمبودهایی وجود دارد که بایستی برطرف شود، ما بایستی برای سد سازی فکر کنیم، جمهوری اسلامی با اقتداری که دارد بایستی سدسازی را فعال کرده و بتوانیم بر روی رودخانه‌های دز، کرخه و کارون سد بسازیم و از آب‌های شیرین و گوارا برای کشاورزی استفاده کنیم.

سردار خادم سید الشهدا یادآور شد: برای خروج از تکرار این سیلاب‌ها، باید برای هر یک از این رودخانه‌ها به اصطلاح سازمان آب و برق، فیوز پلاک تعریف کنیم تا به محض اینکه آب زیادی وارد کرخه، کارون و دز شد بتوانیم به طور سریع آنها را خارج کنیم و هیچ آسیبی متوجه شهرها و روستاهای ما نشود ضمن اینکه مخازنی را ما در سطح شهرهایمان پیش بینی کنیم تا آب‌ها را در آن مخازن هدایت و جمع آوری کنیم و در تابستان بتوانیم از آنها برای کشاورزی، برنج کاری و کاشت سایر محصولات استفاده کنیم، اینها تجربه هائیست که به دست آوردیم.

وی گفت: امکانات زیادی در پهنه جمهوری اسلامی داریم که اگر بتوانیم این امکانات را سازماندهی کنیم خیلی راحت می‌توانیم از پس بحران‌ها بربیائیم.
نظرشما
پربازدیدها
آخرین اخبار