کشاورزان در ابتدا قسمت بسیار محدودی از اراضی کشاورزی خود را به کشت این محصول اختصاص دادند که که پس از نتیجه گیری مناسب و افزایش درآمد، سطح کشت را افزایش دادند و هم اکنون بسیاری از کشاورزان کشت دیگر محصولات کشاورزی رایج در این استان رها کرده اند و تنها به تولید زعفران پرداخته اند.
عمل آوری این گیاه با توجه به شرایط آب و هوایی و کوهستانی چهارمحال و بختیاری برای بسیاری از کشاورزان باور کردنی نبود اما پس از مدتی و کسب تجربه در این زمینه متوجه شدند که قابلیت کشت این محصول در سطح استان وجود دارد. در حال حاضر سطح قابل توجهی از اراضی چهارمحال و بختیاری به کشت این محصول اختصاص یافته است و این استان در حال تبدیل به یکی از تولید کنندگان برتر زعفران در سطح کشور است.
زعفران یکی از محصولات جدید زراعی چهارمحال و بختیاری است که تولید آن در این استان طی سال های اخیر افزایش داشته است و هم اکنون به یکی از سوغات های این استان تبدیل شده است.
در حال حاضر کشت زعفران یکی از محصولات پردرآمد در این استان به شمار می رود و کشاورزان نسبت به کشت این محصول گرایش پیدا کرده اندیکی از کشاورزان چهارمحال و بختیاری که در حوزه کشت زعفران فعالیت می کند در گفت و گو با خبرنگار مهر می گوید: کشت و تولید زعفران در چهارمحال و بختیاری با توجه به داشتن زمستان بسیار سرد و شرایط معتدل کوهستانی در ابتدا کاری غیر ممکن به شمار می رفت.
امیری بیان کرد: ابتدا این محصول کشاورزی توسط برخی از کشاورزان در مناطقی از شهرکرد و فرخ شهر کشت شد که نتایج بسیار خوبی از کشت این محصول کشاورزی به دست آمد.
وی بیان کرد: در حال حاضر کشت زعفران یکی از محصولات پردرآمد در این استان به شمار می رود و کشاورزان نسبت به کشت این محصول گرایش پیدا کرده اند.
وی تاکید کرد: کشاورزان در فصل برداشت جدا از تولید زعفران، گلبرگ های زعفران را نیز می فروشند و از این فروش درامد بسار خوبی کسب می کنند.
سطح زیر کشت زعفران در چهارمحال و بختیاری۱۹۰ هکتار است
مدیر باغبانی جهادکشاورزی استان چهارمحال و بختیاری در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه سطح زیر کشت زعفران در چهارمحال و بختیاری۱۹۰ هکتار است، بیان کرد: از این میزان ۱۵۰ هکتار بارور است.
ابراهیم شیرانی بیان کرد: در سالجاری پیش بینی می شود حدود ۶۰۰ کیلوگرم زعفران از مزارع استان چهارمحال و بختیاری برداشت شود.
مدیر باغبانی جهادکشاورزی استان چهارمحال و بختیاری ادامه داد: تولید زعفران در سطح استان چهارمحال و بختیاری رشد ۳۰ درصد داشته است.
وی افزود: میانگین برداشت زعفران از مزارع استان چهارمحال و بختیاری چهار کیلوگرم در هرهکتار است.
مدیر باغبانی جهادکشاورزی استان چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: بیشترین میزان زعفران چهارمحال و بختیاری در شهرستان های شهرکرد، فارسان، بن و کیار تولید می شود.
وی با اشاره به اینکه کشت زعفران در سطح استان موجب افزایش درامد کشاورزان می شود، بیان کرد: جهاد کشاورزی در راستای تولید زعفران و کشت گیاهان دارویی حمایت های ویژه ای در نظر گرفته است.
مدیر باغبانی جهادکشاورزی استان چهارمحال و بختیاری پرداخت تسهیلات کم بهره به روستائیان را یکی از برنامههای توسعهای در مسیر توسعه کشت زعفران و گیاهان دارویی در این استان بیان کرد و گفت: توسعه کشت زعفران در مناطق محروم استان از مهمترین برنامه های جهاد کشاورزی است.
وی با اشاره به اینکه توسعه بخش کشاورزی زمینه ساز تحقق اقتصاد مقاومتی است، بیان کرد: کشت زعفران در سطح استان موجب افزایش ایجاد اشتغال و تولید شده است.
حرکت در مسیر توسعه و کشت زعفران زمینه ساز حفظ اشتغال پایدار بخش کشاورزی در این استان است کارشناس ارشد زراعت در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه زعفران یکی از محصولات بخش زراعت به شمار می رود که می تواند جایگزین بسیاری از محصولات کشاورزی شود، ادامه داد: میزان ارزش افزوده و درامدی که تولید این محصول کشاورزی دارد با هیچ یک از محصولات کشاورزی قابل مقایسه نیست.
محمود حسینی بیان کرد: نیاز آبی کم از مهمترین ویژگی های کشت زعفران به شمار می رود.
این کارشناس بخش کشاورزی اظهار داشت: تغییر شرایط آب و هوایی در چهارمحال وبختیاری و کاهش بارش ها موجب کاهش منابع آب بخش کشاورزی شده است و هم اکنون تولید بسیاری از محصولات کشاورزی که در گذشته در این استان کشت می شدند کاهش یافته است.
وی بیان کرد: زعفران جایگزین بسیار خوبی برای بسیاری از محصولات با نیاز آبی بالا است که درامد تولید آن نیز بسیار بالا است.
وی بیان کرد: زعفران به صورت پیاز است و سالانه دو بار آبیاری نیاز دارد و مراحل داشت آن هزینه بسیار پایین ترین نسبت به دیگر محصولات کشاورزی دارد.
حسینی تاکید کرد: حرکت در مسیر توسعه و کشت زعفران زمینه ساز حفظ اشتغال پایدار بخش کشاورزی در این استان است.
وی بیان کرد: کشت و تولید زعفران طی سال های اخیر در استان چهارمحال و بختیاری عملکرد بسیار خوبی داشته است و باید توسعه این محصول مورد توجه بیشتر قرار گیرد و حمایت ها در این زمینه بیشتر شود.
در حال حاضر برخی از کشاورزان در این استان اقدام بسته بندی زعفران در بسته های یک گرمی، دو گرمی و ... کرده اند و نام خود را به عنوان برند انتخاب کرده اند. در برخی از فروشگاه های استان زعفران استان در حال فروش است و هم اکنون در حال تبدیل به یکی از سوغات های مهم استان است.