کد خبر: ۳۸۶۶۵
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۳
آمده‌ام شاه پناهم بده
جواهری در مشهد هرروز پرفروغ‌تر از گذشته می‌درخشد و همچون نگینی پرجاذبه میلیون‌ها عاشق را از سراسر دنیا به‌سوی خود جذب می‌کند، امروز نقاره‌های حرم مطهر رضوی مژده آمدن شاه خراسان را می‌دهند.
به گزارش آرانیوز، حرم لبریز از «صدا و سکوت» است. صدا برای آن‌هایی که دنبال جایی برای خلوت کردن می‌گردند و سکوت برای آن‌هایی که گوشه‌ای پیداکرده‌اند تا زیارت‌نامه بخوانند.

روبروی ضریح که می‌ایستی تازه حرفت می‌آید! از آدم‌هایی که شانه‌به‌شانه هم روبروی ضریح ایستاده‌اند و لب‌هایشان تکان می‌خورد می‌شود این را فهمید؛ هرکسی برای پیدا کردن جای پایی چشم‌هایش تمنا می‌کند.

دست‌ها برای رسیدن به ضریح پل می‌شوند، همه می‌خواهند پرواز کنند تا دستشان برسد و دخیل ببندند، شاید کمی آرام شوند. دست های سرگردان گِرد ضریح حالِ دل‌های بی‌تابمان است، دست‌هایی که می‌رسد و نمی‌رسد ولی از اشتیاقشان کم نمی‌شود.

این حالِ زائران حرم رضوی است؛ حکایت عشق و اشتیاق زائرانی است که حالا در صحن و سرای حضرت رضا(ع) سیر می‌کنند.

میلاد شمس الشموس

امروز خورشید دوباره از توس طلوع می‌کند و گرمای مهربانی‌اش گستره عالم را فرامی‌گیرد. گرمای محبتی که عرب و عجم و مسلمان و مسیحی نمی‌شناسد و همه در درگاه انیس النفوس حاجت‌روا می‌شوند.

اینجا توس است و جواهری در این سرزمین هر روز پرفروغ‌تر از گذشته می‌درخشد و همچون نگینی پرجاذبه میلیون‌ها عاشق را از سراسر دنیا به‌سوی خود جذب می‌کند. بارگاهی که محل رفت‌وآمد ملائک است و برکت سرزمین پارسی از آن گرفته‌شده است.

دل‌های شکسته‌ای که بعد مسافت برایشان معنا ندارد و هزاران کیلومتر را می‌پیمایند و زائر بارگاه منور رضوی می‌شوند. 

امروز اوج سرور و شادی در خطه خورشید است و به مناسبت میلاد باسعادت ثامن‌الحجج علی ابن موسی‌الرضا(ع) از چندین روز قبل خیابان‌ها و معابر مشهد خصوصاً در اطراف حرم رضوی آذین‌بندی شده و عاشقان خاندان عصمت و طهارت(ع) با توزیع شربت و شیرینی این میلاد فرخنده را گرامی می‌دارند.

طبق یک سنت قدیمی در روز میلاد امام هشتم(ع) زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی با در دست داشتن شاخه‌های گل برای عرض تبریک به حرم رضوی مشرف می‌شوند و این روز فرخنده را به امام مهربانی‌ها تبریک می‌گویند.

اوج فعالیت فرقه‌ها در دوران امام هشتم(ع) 

در همین رابطه استاد برجسته حوزه و دانشگاه در گفتگو با خبرنگار مهر به بیان ویژگی‌های دوران امامت امام رضا(ع) پرداخت و اظهار کرد: دوران زندگی بابرکت علی ابن موسی‌الرضا(ع) نسبت به دیگر امامان تفاوت‌های زیادی دارد زیرا ایشان با موضوعاتی مواجه بودند که در گذشته وجود نداشت.

آیت‌الله حسن عالمی می‌گوید: ایشان دوره‌ای به امامت رسیدند که دو خلیفه قدرتمند و نیرنگ‌باز عباسی به نام هارون و مأمون بر مسند قدرت بودند که از هیچ ترفندی برای انحراف مسلمانان از ائمه اطهار(ع) فروگذار نکردند.

عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: هارون فردی بسیار قدرتمند بود و بسیاری معتقدند گسترده‌ترین دولت در دوران وی ایجاد شده بود زیرا مرزهای قلمرو وی از  شمال آفریقا تا مرزهای هندوستان، چین، قفقاز و بخش‌هایی از اروپا را شامل می‌شد و در کنار این قدرت وی فردی زاهد نما و نیرنگ‌باز بود.

وی بیان کرد: امام رضا(ع) در چنین شرایطی باید به انجام رسالت خطیر خودشان می‌پرداختند و جامعه را به راه صحیح هدایت می‌کردند.

عالمی تصریح کرد: نکته مهم دیگر در دوران زندگی بابرکت امام هشتم(ع) این است که ایشان در زمانی به امامت رسیدند که فعالیت فرقه‌های گوناگون به اوج خود رسیده و شبهات زیادی در جامعه ایجادشده بود.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: در این شرایط امام هشتم(ع) مناظره با فرقه‌ها و ادیان را در دستور کار قرار دادند تا بتوانند فتنه‌های آنان را خنثی کنند. نکته قابل‌توجه در مناظره‌ها این بود که حضرت با هر گروهی به زبان خودشان سخن می‌گفتند تا به‌خوبی مفاهیم منتقل شود و با منطق و استدلال سخنان خود را به‌طرف مقابل می‌فهماندند.

وی ادامه داد: البته برای مأمون این اقدام قابل‌قبول نبود زیرا ترجیح می‌داد تمام‌وقت و انرژی امام هشتم(ع) صرف مقابله با فرقه‌های انحرافی شده و دیگر با حکومت وی کاری نداشته باشد اما روشنگری‌های امام رضا(ع) موجب شد فرقه‌های اسلامی و غیر اسلامی نتوانند جامعه را به تصرف فکری و مذهبی خود درآورند.

استاد برجسته حوزه و دانشگاه بیان کرد: همین استدلال‌ها باعث شد تا بعد از شهادت امام رضا(ع) دیگر فرقه‌های جدید در تشیع ایجاد نشود و از آن زمان به بعد همه تا امامت حضرت مهدی (عج) را پذیرفتند و به عبارتی ۱۲ امامی شدند. 

فرهیختگان از امام رضا(ع) الگو بگیرند

عضو مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از سخنان خود به الگوگیری فرهیختگان و جوانان کشور از زندگی بابرکت امام هشتم(ع) اشاره می‌کند و می‌گوید: زندگی حضرت رضا(ع) پر از مطالب هدایت بخش در حوزه‌های مختلف سیاسی، اعتقادی، اخلاقی و تربیتی است و اگر کسی وقت بگذارد و به مطالعه روایات ایشان خصوصاً متن مناظرات بپردازد بسیاری از موضوعات برایش به‌صورت کامل روشن می‌شود.

وی اظهار می‌کند: مرحوم کلینی در کتاب کافی روایت مفصلی را از حضرت رضا(ع) در خصوص اثبات امامت نقل کرده که می‌تواند موردتوجه بسیاری از نخبگان و فرهیختگان جامعه قرار گیرد.

آیت‌الله عالمی تأکید می‌کند: در دنیای امروز که رسانه‌ها به دنبال ضربه زدن به اعتقادات جوانان و مبانی جمهوری اسلامی ایران هستند مراجعه به سخنان امام رضا(ع) می‌تواند سرمایه اصلی برای نجات از دسیسه‌های دشمن باشد.

استاد برجسته حوزه و دانشگاه در ادامه بیان کرد: وجود بارگاه منور رضوی در ایران و مشهد فرصت گران بهایی برای همه شیعیان و مسلمانان است تا بتوانند از این ظرفیت عظیم معنوی بهره‌مند شوند و از فرصت زیارت به بهترین نحو استفاده کنند.

عضو مجلس خبرگان رهبری می‌افزاید: خوشبختانه زیرساخت‌های لازم برای حضور زائران از اقصی نقاط دنیا در مشهد فراهم است و آستان قدس رضوی نیز از زائران استقبال کرده و به تکریم آنان می‌پردازد که باید قدر این موقعیت را بدانیم زیرا این شرایط در هیچ‌کدام از زیارتگاه‌های مسلمانان و شیعیان ایجاد نشده است. 

ارائه خدمات گسترده به زائران امام رضا(ع) 

و اما طی چند سال اخیر ، ارائه خدمات به زائران خصوصاً نیازمندان تغییرات اساسی داشت و اعزام زیارت اولی‌ها از نقاط مختلف کشور به بارگاه منور رضوی آغاز شد.

ساخت زائرسراهای ارزان‌قیمت برای زائران کم‌درآمد، توسعه مهمانسرای امام هشتم(ع) برای پذیرایی از تعداد بیشتری از زائران، ایجاد معاونت امداد مستضعفان برای رسیدگی به محرومان و ایجاد دفاتر آستان قدس در همه استان‌ها در کنار توسعه کمی و کیفی حرم مطهر رضوی ازجمله اقداماتی است که طی چند سال گذشته توسط این آستان به انجام رسیده است.

هرسال تعداد زائران بارگاه منور رضوی در حال افزایش است و اکنون به‌طور متوسط سالانه بالغ‌بر ۲۸ میلیون زائر به حرم مطهر رضوی مشرف می‌شونددر همین رابطه تولیت آستان قدس رضوی در سخنانی در آستانه سالروز ولادت امام رضا (ع) می‌گوید: هرسال تعداد زائران بارگاه منور رضوی در حال افزایش است و اکنون به‌طور متوسط سالانه بالغ‌بر ۲۸ میلیون زائر به حرم مطهر رضوی مشرف می‌شوند.

حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی افزود: از ابتدای ورود به آستان قدس رضوی موضوع فراهم آوردن شرایط اسکان مناسب برای زائران کم‌درآمد یکی از دغدغه‌های ما بوده است، اسکان در کمپ در شأن زائر و مهمان امام رضا(ع) نیست، بنابراین آستان قدس رضوی تلاش کرده تا دغدغه‌ اسکان برای زائران کم‌درآمد را با احداث «زائرشهر رضوی» و «زائرسرای رضوی» تا میزان قابل‌توجهی رفع کند.

وی تصریح کرد: در سه‌ماهه اول حضور بنده در آستان قدس رضوی فرآیند احداث «زائرشهر رضوی» آغاز شد و با گذشت یک سال فاز اول آن به بهره‌برداری رسید و توسط زائران زیارت اولی امام رضا(ع) مورد بهره‌برداری قرار گرفت. هم‌زمان با دهه کرامت فاز نخست «زائرسرای رضوی» نیز در فاصله ۲ کیلومتری از حرم مطهر احداث شد، این فاز توان اسکان حدود ۱۵۰۰ زائر را دارد و تلاش داریم فاز دوم این زائرسرا را تا پایان سال جاری یا اوایل سال آینده به اتمام برسانیم.

رئیسی در خصوص توزیع دعوت‌نامه‌های مهمانسرای امام هشتم(ع) در میان زائران گفت: برای این مهم سامانه‌ای بر اساس کد ملی ایجادشده تا همه مشتاقان بتوانند از غذای متبرک بهره‌مند شوند.

تولیت آستان قدس رضوی همچنین از تعریف جدید خدمت در آستان قدس خبر داد و گفت: همه علاقه‌مندان می‌توانند با توجه به تخصص خود خادم بارگاه منور رضوی شده و در محل زندگی خود به نام امام هشتم (ع) خدمت کنند و سالانه چند روز را هم در حرم مطهر باشند.

به‌هرروی مشهد شهری ملی و بین‌المللی است که سالیانه بیش از ۲۸ میلیون زائر داخلی و خارجی برای زیارت امام مهربانی‌ها به این شهر سفر می‌کنند و به همین خاطر مشهد پایتخت معنوی کشور نام نهاده شده است. به دلیل حجم انبوه زائر در این شهر نیاز است همه دستگاه‌های اجرایی به مشهد نگاه ملی داشته باشند و با ایجاد زیرساخت‌های مناسب خدمات شایسته‌ای را به زائران امام هشتم (ع) ارائه دهند.

انتهای پیام/

نظرشما
پربازدیدها
آخرین اخبار