کد خبر: ۳۷۸۹۵
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۸
نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه متأسفانه دچار سرمایه‌داری رفاقتی شدیم، گفت: طبق برنامه ششم باید سامانه حقوق و مزایای مدیران راه‌اندازی شود اما برخی از دستگاه‌ها مانند مجلس مدارک را در سامانه بارگذاری نمی‌کنند.
به گزارش آرانیوز محمود صادقی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی پیش از ظهر امروز در میزگرد مشترک با احمد توکلی که در محل خبرگزاری ایرنا و با موضوع مبارزه با فساد در کشور برگزار شد، اظهار داشت: یک تعریف از فساد سیستماتیک این است که در متون وضعیتی، افراد، سازمان‌ها و گروه‌ها برای اینکه کارشان راه بیفتد یک جایگزینی برای آلوده نشدن در فساد نداشته باشند.

وی افزود: طبق قانون برنامه ششم مقرر شده بود سامانه حقوق و مزایای مدیران به اجرا گذاشته شود اما هنوز این مهم اجرا نشده است، بنده در این زمینه با سازمان‌های مربوطه تماس گرفتم و مکرر پیگیری کردم، آنان می‌گویند ما کار را شروع کردیم اما برخی از دستگاه‌ها مدارک را بارگذاری نمی‌کنند که مجلس شورای اسلامی یکی از آن نهادهاست، به نظر بنده این مثالی از فساد سازمان‌یافته در کشور است.

صادقی افزود: در جریان درخواست برای تحقیق و تفحص از شهرداری تهران کاملاً با این فساد شبکه‌ای درگیر شدم که آزاردهنده بود، رانت‌هایی می‌دادند به عنوان مثال به یکی از اعضای کمیسیون هولوگرام تغییر کاربری داده بودند که به تفحص از شهرداری تهران رأی ندهد یا کارت هدیه 5 میلیون تومانی به برخی از نمایندگان دادند که رأی ندهند و این موضوع را کارمندان مجلس به بنده گفتند، در کمیسیون علامت‌هایی مشاهده کردیم که دوستان آلوده شدند و در نهایت رأی ندادند.

وی تصریح کرد: درباره روند بورسیه‌ها نیز باید بگویم که روند بورسیه‌ها غیرقانونی بود، اما در حال حاضر برخی از این افراد فارغ‌التحصیل شدند و در ادامه می‌خواهند جذب دانشگاه‌ها شوند که دیوان عدالت اداری رأی را نیز به نفع آنان صادر می‌کند و رأی می‌دهد که این افراد باید استخدام دانشگاه‌ها شوند و می‌گویند از بالا گفته‌اند و ما هم انجام می‌دهیم.

نماینده تهران در مجلس همچنین تصریح کرد: طبق گزارشی که توسط مرکز پژوهش‌ها ارائه شده، میزان فساد صورت گرفته بین سال‌های 1352 تا 1355 رقمی بالغ بر یک میلیارد دلار بوده است اما اعداد و ارقام فساد در یک دهه اخیر قطعاً فراتر از این حرف‌هاست، متأسفانه جایی وجود ندارد که میزان فسادها را بررسی کرده و آمار بدهد اما حسی که از این پرونده‌ها داریم نشان می‌دهد که فساد به مراتب بیشتر از رژیم گذشته اتفاق افتاده است و علامتی از فساد سازمان‌یافته در کشور است. به عنوان مثال سال‌ها طول می‌کشد به پرونده فردی به نام بابک زنجانی رسیدگی شود یا دائماً رسیدگی به این پرونده دچار اطاله دادرسی می‌شود یا حتی درباره رسیدگی به پرونده فساد در صندوق ذخیره فرهنگیان نیز دچار اطاله دادرسی شدیم که همین موضوع موجب فراری دادن برخی از اشخاص یا جابه‌جا کردن پرونده برخی از افراد شده که نشان‌دهنده ضعف سیستم در برخورد با فساد است.

صادقی اضافه کرد: در سیستم کاری ما نیز شفافیت در حداقل است به عنوان نمونه مشخص نیست در سیستم رأی‌گیری آرا چگونه خوانده می‌شود که باید این سیستم اصلاح شود و در حال حاضر سیستم رأی‌گیری در مجلس مورد تردید ما است. 

این فراکسیون امید مجلس در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: در حال حاضر به معنای واقعی در کشور حزب نداریم، یکسری قبیله و یکسری دسته‌بندی‌ها در کشور داریم، اگر احزاب به طور حقیقی شکل بگیرند، اتفاقاً خود احزاب می‌توانند کنترل‌کننده باشند و به عنوان چشم‌های ناظر عمل کنند.

وی در پایان با بیان اینکه دچار سرمایه‌داری رفاقتی شدیم، گفت: در جریان استیضاح وزیر جهاد کشاورزی، در حالی که گفته می‌شود تنها وزیر اصلاح‌طلب کابینه آقای وزیر جهاد کشاورزی است اما بنده به عنوان یک اصلاح‌طلب استیضاح وزیر را امضا کردم و در قرعه‌کشی نام بنده برای سخنرانی در آمد اما فراکسیون مانع بنده شد که اظهاراتم را بیان کنم.

انتهای پیام/*
نظرشما
پربازدیدها
آخرین اخبار