کد خبر: ۳۳۹۰۷
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۸:۰۰
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کرمان خبر داد:
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت: تقریبا چهار و هشت دهم درصد صادرات کل کشور مربوط به استان کرمان است و تراز تجاری استان در سال قبل 420 میلیون دلار مثبت و واردات، عموما تجهیزات و قطعات خودرو و کالاهای سرمایه ای بود.
به گزارش آرانیوز،"مهدی حسینی نژاد"، در تشریح وضعیت صادرات و واردات استان کرمان اظهار کرد: استان کرمان ظرفیت های خیلی خوبی در زمینه های مختلف از جمله صادرات دارد و در سال گذشته میزان صادرات کالاهای استان به بیش از 2.2 میلیارد دلار رسیده است.

وی افزود: تقریبا 4.8 درصد صادرات کل کشور مربوط به استان کرمان است و تراز تجاری استان در سال قبل 420 میلیون دلار مثبت و واردات، عموما تجهیزات و قطعات خودرو و کالاهای سرمایه ای بود.

حسینی نژاد تصریح کرد: در 10 ماهه سال جاری متاسفانه نزدیک به 249 میلیون دلار تراز تجاری استان منفی است، این مسئله به دلیل افزایش تولید خودرو در بم (واردات قطعات خودرو) و همچنین چالش به وجود آمده در بحث پسته است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با بیان اینکه برنامه ریزی شده در دو ماه پایانی سال این کاهش، جبران و پیش بینی افزایش 10 درصدی صادرات استان محقق شود، اظهار کرد: یکی از مسائلی که به آن پرداخته و برنامه ریزی شده، تولید محصولات دانش بنیان است که سال گذشته تاثیر مستقیمی در افزایش قیمت کالاهای صادراتی ما داشت.

وی ادامه داد: به استناد مواد 31 و 35 قانون رفع موانع تولید تفاهمنامه هایی با دانشگاه های داخل و خارج از استان امضاء کرده ایم که برای تولید دانش بنیان و با کیفیت همکاری کنیم.

حسینی نژاد در ادامه تصریح کرد: بزرگ ترین چالش حوزه صادرات، نبود هلدینگ ها و کنسرسیوم های صادراتی است و مسئله دیگر، عدم پرداخت مشوق های صادراتی است که باید مورد توجه واقع شود.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با بیان اینکه در قانون برنامه ششم و در بودجه 97 پیگیری شده تا از این منظر کمکی به حوزه صادرات بشود، گفت: باید توجه ویژه ای به تولید محصولات با کیفیت و دارای استانداردِ مورد نظر بازارهای هدف بکنیم که در حال حاضر متاسفانه مکانیزم خاصی ندارد و می توانیم در هلدینگ های صادراتی این مسئله را دنبال کنیم.

وی افزود: چالش دیگر حوزه صادرات، مراودات پولی است و باید زیرساخت ها ایجاد شود تا مراودات صورت بگیرد و با ایجاد معاونت اقتصادی در وزارت امور خارجه امیدواریم بسیاری از مسائلی که درخصوص نقل و انتقالات پولی و کالای صادرکنندگان وجود دارد، رفع کنیم.

حسینی نژاد در بخش دیگری از سخنانش گفت: تفاوت فاحشی بین آمار گمرک استان و عدد واقعی صادرات وجود دارد، زیرا بسیاری از تولیدات استان کرمان از سایر گمرکات کشور صادر می شود.

وی با اشاره به میزان صادرات استان در 10 ماهه امسال بیان کرد: 615 میلیون دلار صادرات مس و گل گهر بوده که با مجموع صادرات گمرکات استان تراز تجاری مثبت را نشان می دهد اما عدد صادرات این دو شرکت بزرگ در آمار گمرک استان نیست.

براساس این گزارش، "محمدرضا قادر" مدیرکل گمرکات استان کرمان اظهار کرد: در 10 ماهه سال جاری میزان صادرات کالا از گمرکات استان 274 هزار و 408 تن به ارزش 845 میلیون و 338 هزار دلار بوده است.

 وی با بیان اینکه این میزان صادرات نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی 12 درصد افزایش و از نظر ارزشی 14 درصد کاهش داشته است، تصریح کرد: میزان واردات کالا به استان در 10 ماهه سال جاری 141 هزار و 89 تن به ارزش بیش از یک میلیارد و 123 میلیون دلار بوده است.

وی بیان کرد: واردات استان در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی 37 درصد و از نظر ارزشی 64 درصد افزایش داشته است.


انتهای پیام/*

نظرشما
پربازدیدها
آخرین اخبار