کد خبر: ۳۳۵۲۰
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۷
روحانی در نمازجمعه حیدرآباد هند:
رییس‌جمهور بر لزوم وحدت میان مسلمانان تاکید کرد و گفت: اگر ما مسلمانان باهم متحد بودیم رئیس‌جمهور امریکا جرات نمی‌کرد بیت‌المقدس را به عنوان پایتخت رژیم غاصب صیهونیستی اعلام کند.
به گزارش آرانیوز، حجت‌الاسلام حسن روحانی ظهر امروز در نماز جمعه حیدرآباد گفت: اگر امروز در دنیای اسلام مشکل تفرقه و اختلافی می‌بینیم، نشان از آن است که به اسلام واقعی و مفهوم واقعی قرآن واقف نشده‌ایم. اینکه ما در برخی از کشورهای اسلامی خشونت یا اختلاف مشاهده می‌کنیم، نشات از آن می‌گیرد که نسل جوان‌مان را به اسلام واقعی هدایت نکرده‌ایم.

وی با اشاره به تصمیم ترامپ درباره قدس اظهار داشت: ما راهی جز وحدت و اتحاد همه مسلمانان در سراسر گیتی نداریم. اگر ما مسلمانان باهم متحد بودیم رئیس‌جمهور امریکا جرات نمی‌کرد بیت‌المقدس را به عنوان پایتخت رژیم غاصب صیهونیستی اعلام کند. اگر ما مسلمانان باهم متحد بودیم رژیم غاصب صیهونیستی جرات نمی‌کرد هر روز به حقوق مسلمانان فلسطین تجاوز کند.

رییس‌جمهور ادامه داد:‌ دولت و حکومت جمهوری اسلامی ایران متعقد است راهی جز وحدت و اتحاد و برادر میان مسمانان وجود ندارد. راه نجات ما این است که همه ما فرقه‌های اسلامی را به رسمیت بشناسیم. ما همه اگر رودخانه‌های مختلف هستیم اما آب این رودخانه از یک چشمه است و به یک اقیانوس منتهی خواهد شد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه ما باید آستانه تحمل خودمان را بالا ببریم به تمام مسلمانان و انسان‌ها در سراسر جهان احترام بگذاریم، اظهار کرد: قرآن به ما می‌گوید شما مسلمانان باید بگونه‌ای رفتار کنید که برای همه جهانیان الگو شوید. قرآن می‌گوید شما ملت مسلمان باید گواه برای جهان باشید دشمنان اسلام نمی‌خواهند ما باهم متحد باشیم اما ساختمان این مسجد به ما می‌گوید مردم این منطقه و مردم هند وایران در تمدن و علم و در برادری در کنار یکدیگر بوده‌اند.

وی ادامه داد:‌ آنچه ما در آثار تمدنی در حیدرآباد می‌بینیم نشان از آن است که قرن‌ها مردم این سرزمین با مردم ایران متحد بوده و در کنار یکدیگر بودند و از فرهنگ یکدیگر بهره می‌بردند. مردم ایران علاقه خاصی به مردم این سرزمین دارند و مردم هند پیوند و رابطه قلبی با مردم دارند.

روحانی خاطرنشان کرد: ما باید روزبه روز رابطه این دو ملت را قوی‌تر کنیم. دولت ایران آمادگی دارد و امیدواریم دولت هند نیز اعلام آمادگی کند تا بتوانیم رفت و آمد دو ملت را از نظر ویزا آنچنان آسان کنیم تا مردم دو کشور به سرزمین یکدیگر سفر کنند.

رییس‌جمهور با بیان اینکه ایران اعلام می‌کند با توجه به منابع غنی نفت و گاز، تامین‌کننده نفت و گاز هند خواهد بود، اظهارکرد: ایران اعلام می‌کند از طریق بندر چابهار راه و مسیر ترانزیت برای دولت و ملت هندوستان برای آسیای مرکزی و اروپا باشد. معتقدیم ملت بزرگ ایران و هند در صنعت، معدن و تکنولوژی آنچنان در کنار هم باشند که منافع یکدیگر و منطقه را تامین کنند.

وی ادامه داد:‌ همه ما می‌دانیم بزرگترین نعمت خدا امنیت است و باید ثبات و امنیت را در کشورهای خودمان و منطقه ایجاد کنیم. ما باید به همه ملت‌های مسلمان کمک کنیم و آماده کمک نیز هستیم. ما به ملت عراق و سوریه کمک کردیم تا از خشونت و جنگ و خون‌ریزی رهایی پیدا کنند. اگر خون یک بی‌گناه بر روی زمین ریخته شود همه ما مسئول هستیم و اگر یک نفر از مرگ نجات دهیم، انسانیت را نجات داده‌ایم.

روحانی تصریح کرد: ما از امنیت و ثبات در هندوستان خوشحال هستیم و دوست داریم در میان مردم از هر دین و مذهب و عقیده‌ای وحدت و اتحاد و ثبات و برادری برقراری باشد. این مردم و سرزمین اگرچه دارای اعتقادات و عقاید مختلف هستند ولی معنویت برای همه ادیان و فرق در این سرزمین اهمیت دارد.

رییس‌جمهور به اقدام ترامپ در ایجاد محدودیت برای ورود تبعه برخی کشورها به آمریکا اشاره کرد و گفت: ما آنهایی که برخی از ملت‌های مسلمان اجازه ویزا نمی‌دهند و مسلمانان را تروریست می‌خوانند محکوم می‌کنیم. همه مسلمانان در نمازشان بسم الله الرحمن الرحیم می‌گویند و در زندگی‌شان دوستی و مهربانی و الفت و اخوت است. همه دنیا بدانند ما مسلمانان مهمترین سرمایه‌مان اخلاق است. پیامبر اسلام (ص) به ما می‌گوید تنها نگاه به سجده و رکوع نکنید و تنها نماز خواندن نیست بلکه به راست‌گویی و صدق و ادای امانت نگاه کنید. پیامبر (ص) می‌گوید اسلام واقعی را در صدق و امانتداری ببینید.

وی تاکید کرد: ما راهی جز اخلاق و سیره پیامبر اسلام (ص) نداریم. راه نجات ما اخلاق محمدی (ص) است. دیگران می‌خواهند مسلمانان را تحقیر کنند. ما مسلمانان در طول تاریخ، دارای عظمت و علم و تمدن بودیم و آینده جهان نیز از آن مسلمانان خواهد بود. ما از دید قرآن مجید معتقدیم نور اسلام و نور الهی خاموش نخواهد شد. شیعه و سنی یک هدف دارند و آن، نام بلند پیامبر (ص) در جهان است. بزرگترین وظیفه ما ایجاد مهربانی و وحدت در میان انسان‌ها است.

 انتهای پیام/*

نظرشما
پربازدیدها
آخرین اخبار