کد خبر: ۱۴۳۸۵
تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۰:۱۲
معاون عمرانی استاندار خوزستان گفت: سیل روزهای ۲۶ تا ۲۹ فروردین امسال بیش از ۱۰ هزار و ۵۳۰ میلیارد ریال به بخش های مختلف این استان خسارت وارد کرد.
به گزارش آرانیوز، احمد سیاحی در جلسه کارگروه آب، خاک و کشاورزی که در سرسرای جلسات استانداری برگزار شد اظهار کرد: سیل روزهای ۲۶ تا ۲۹ فروردین امسال بیش از ۱۰ هزار و ۵۳۰ میلیارد ریال به بخش های مختلف این استان خسارت وارد کرد. احمد سیاحی شامگاه سه شنبه در جلسه کارگروه آب، خاک و کشاورزی که در سرسرای جلسات استانداری برگزار شد اظهار کرد: ۵۵۳ هزار تن محصولات کشاورزی و منابع طبیعی در سطح ۴۱۱ هزار هکتار از محصولات کشاورزی در این سیل از بین رفته که ارزش آن هفت هزار و ۸۰ میلیارد ریال است. 

سیاحی افزود: سه هزار کیلومتر از راه ها و معابر و یک هزار و ۵۵۴ ابنیه به ارزش یک هزار و ۸۱۰ میلیارد ریال، ۷۱ واحد ساختمان دولتی و عمومی به ارزش ۱۸۰ میلیارد ریال و دو هزار و ۸۵۲ واحد مسکن شهری و روستایی به ارزش ۲۳۰ میلیارد ریال در این سیل دچار خسارت شده و ۴۱۰ میلیارد ریال زیان به تاسیسات آب و برق و گاز و تلفن وارد شده است. به گفته وی، برآورد خسارت توسط دستگاه های اجرایی انجام شده و به تایید فرمانداران رسیده است. وی با بیان اینکه برای جبران این خسارت ها نیاز به همکاری همه مسئولان و یک عزم ملی داریم، تاکید کرد: روستائیانی که زندگی خود را در این سیل از دست داده اند منتظر اقدام مسئولان هستند که نخستین گام تعیین خسارت بوده و تلاش می کنیم خسارت ها به نحوی جبران شود.معاون عمرانی استاندار خوزستان همچنین گفت: در سیل فروردین ۹۴ نیز دو هزار میلیارد ریال خسارت به بخش های مختلف خوزستان وارد شده بود. وی بیشتر این خسارت ها را مربوط به یک هزار و ۹۴۰ میلیارد ریال به ۱۱۴ هزار هکتار از اراضی کشاورزی دانست.

* از خشکسالی تا سیل

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان نیز در این نشست خواستار پرداخت غرامت خشکسالی پارسال به کشاورزان شد و گفت: ۳۷۰ میلیارد ریال از غرامت خشکسالی پارسال هنوز به کشاورزان پرداخت نشده که لازم است هر چه زودتر پرداخت شود، زیرا خسارت دیدگان سیل امسال بیشتر کسانی هستند که از خشکسالی آسیب دیده بودند.

کیخسرو چنگلوایی اظهار کرد: در سال زراعی ۹۳-۹۲ به نسبت سال ۸۳-۸۲ در کشور مخاطرات و خسارت وارد شده به بخش کشاورزی ۲۵۳ درصد افزایش داشته که خشکسالی بیشترین زیان را به این بخش وارد کرده و خوزستان بیشترین آسیب را از ناحیه حوادث طبیعی متحمل شده است. وی با اشاره به ویژگی های حوادث طبیعی امسال گفت: در اواخر فروردین امسال تگرگ، باران سیل آسا، توفان و سیل اتفاق افتاد که با توجه به وقوع این حوادث در زمان برداشت محصول، خسارت ها تشدید شد. چنگلوایی با بیان اینکه همه ۲۷ شهرستان در خوزستان متاثر از این حوادث طبیعی بودند، افزود: ۲۵۳ هزار هکتار از اراضی گندم، جو و کلزا و… به ارزش چهار هزار و و ۵۰ میلیارد ریال در جریان این حوادث آسیب دیده است. وی اضافه کرد: هفت هزار و ۲۸۵ هکتار از باغات و منابع طبیعی، چهار هزار راس دام سبک و سنگین و پنج هزار و ۳۵۰ فروند زنبور عسل نیز دچار خسارت شدند که تخریب سیل بندها و ایستگاه های پمپاژ را نیز باید به آنها اضافه کرد.

به گفته وی، کارشناسان صندوق بیمه کشاورزی از مناطق خسارت دیده دیدن کرده و قرار است به سرعت پاسخ داده و خسارت ها تامین اعتبار شود. چنگلوایی پرداخت غرامت به محصولات کشاورزی فاقد بیمه را خواستار شد و گفت: برای جبران بخشی از خسارت ها لازم است که بخشودگی شامل کشاورزانی شود که موفق به برداشت محصول خود نشدند. وی همچنین شناسایی نقاط بحرانی و ساماندهی سواحل توسط سازمان آب و برق خوزستان، ساخت سیل بندهای جدید، پرداخت تسهیلات کم بهره یا بدون بهره به کشاورزان، استمهال وام های خسارت دیدگان سیل و تهیه طرح جامع خطرپذیری را برای کاهش اثرات این حوادث طبیعی پیشنهاد کرد

نظرشما
پربازدیدها
آخرین اخبار